PUBLICITAT

Demòcrates duplica a Liberals en nombre de militants

El nou partit, Concòrdia, es posiciona en tercer lloc en número d’afiliats per davant d’Acció

Per El Periòdic

Xavier Espot i militants de DA durant la presentació de les llistes per a les eleccions del 2A
Xavier Espot i militants de DA durant la presentació de les llistes per a les eleccions del 2A | Twitter @democrates_and

De totes les formacions polítiques que han presentat una candidatura nacional per les pròximes eleccions del 2A (i a excepció de PS, SDP i Andorra Endavant, que no han fet públiques les seves xifres), Demòcrates per Andorra és la formació política amb un número més elevat d’afiliats. La seva superioritat en aquest rànquing és bastant contundent, ja que duplicaria el nombre aproximat d’afiliats que tindria Liberals, el segon partit amb més militants de les pròximes eleccions. Molt endarrere, trobem la nova formació de Concòrdia, qui compta amb una xifra molt ben valorable, tenint en compte la seva precocitat, de 61 militants actius. En última posició, es troba el també nou moviment polític d’Acció, qui ha especificat que en les properes setmanes esperen ampliar de forma important els seus 43 afiliats actuals.


Tots quatre tenen mètodes d’afiliacions per quotes semblants, però al mateix temps, amb certes distincions. DA és l’única formació que només compta amb una modalitat de quota d’afiliat; un pagament únic de 60 euros anuals indiferentment del perfil de l’individu.


Liberals obre el ventall d’opcions per esdevenir militant de la formació de Josep Maria Cabanes. Si es té menys de 35 anys, la quota jove consta de 40 euros anuals. En cas de ser major de 35 anys, es paga la quota sènior de 80 euros. A més, l’executiva liberal està reflexionant si afegir una nova quota reduïda de 40 euros per a persones jubilades.


La formació que serà liderada per Cerni Escalé i Nuria Segués, tot i ser un partit que es va crear de forma recent, ja compta amb més de mig centenar d’afiliats. Des del primer moment, el moviment assembleari va pretendre que els diners no suposessin un problema per la capacitat d’esdevenir militant. Sent coherents amb aquesta mentalitat, Concòrdia disposa d’un catàleg de quotes de diferents imports i deixar que l’afiliat pugui triar aquella quota que més s’adapti a la seva voluntat d’implicació. Aquestes quotes parteixen des dels 80 euros fins a solament un euro.


Finalment, la nova formació de la ministra en funcions, Judith Pallarès, té tres modalitats de pagament. La quota anual ordinària és de 80 euros, però la quota jove pels menors de 35 anys i la sènior pels majors de 65 anys només paguen 40 euros anuals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT