PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna l’alegria del Carnestoltes als carrers

Vuit comparses van omplir l’eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Per El Periòdic

Gran rua de Carnaval 2023
Gran rua de Carnaval 2023 | comú d’andorra la vella/ Tony Lara

Aquests darrers anys de pandèmia van impedir que es pogués celebrar en condicions el carnaval, una festa de celebració, música, balls i disfresses. Ara, gairebé tres anys més tard del moment que tothom es va haver de quedar a casa, per fi s’ha pogut donar tret de sortida en aquest carnaval que ha tornat completament a la normalitat.
Primer van ser les escoles i les llars d’infants de totes les parròquies que van sortir pels carrers desfilant. Més de 2.000 alumnes d’escoles d’Andorra la Vella van sortir disfressats de marietes, monstres de les galetes, i guineus, formant entre tots ells un Arc de Sant Martí. A altres parròquies els nens van sortir a ballar al ritme de batucades i rialles.
Aquesta alegria es va allargar durant tot el cap de setmana amb els diferents actes organitzats pels comitès de festes i amb activitats dirigides per a totes les edats.
El dissabte a la tarda els carrers es van omplir de grans comparses i amb milers de persones desfilant al ritme de la música. Com ja és tradició, la figura del rei Carnestoltes va presidir totes les activitats festives de carnaval i va proclamar el famós discurs, que sol repassar en clau satírica les principals efemèrides de l’any.
En els discursos d’aquest any es va aprofitar la situació per fer referències cap a les properes eleccions del dia 2 d’abril i de les campanyes electorals. Fins i tot, a la parròquia d’Encamp, la comissió de festes encarregada de portar a terme l’organització d’aquest any, va preparar un número satíric amb una recreació d’un debat electoral  amb tots els caps de llista que es presentaran als comicis, i convertint a Laura Mas, cònsol major d’Encamp en la reina Carnestoltes. La colla dels contrabandistes va protagonitzar el judici amb l’exfutbolista i empresari Gerard Piqué i, com a testimoni de l’acusació ha aparegut la cantant Shakira.
Després de les rues es van fer diversos berenars-sopar populars amb xocolatades i sardinades a les places majors d’algunes de les parròquies. 
Els actes continuaran al llarg d’aquesta setmana fins el dimecres, on es farà el judici del rei Carnestoltes i se’l castigarà pels seus mals actes a les festes. I amb la crema del rei, després de tota la setmana de disfresses, balls, música i encara més disfresses, la setmana del carnaval arribarà al seu fi, fins que l’any que ve el rei Carnestoltes vulgui tornar a sortir a gaudir d’aquesta setmana tan festiva amb tota la gent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT