PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mètodo 3 obre sucursal al Principat per investigar l’establishment

Explica que Andorra té una democràcia tan potent que no s’ha investigat mai

Per El Periòdic

Francisco Marco al programa Col·lapse de TV3. CCMA.
Francisco Marco al programa Col·lapse de TV3. CCMA. | CCMA

L’agència de detectius Mètodo 3, coneguda per la investigació politicoempresarial en el cas ‘La Camarga’ va anunciar que s’obrirà una sucursal d’intel·ligència empresarial a Andorra per investigar tot l’establishment andorrà de cara a les eleccions del mes d’abril.
Segons explica el director de l’agència, Francisco Marco, al programa Col•lapse de TV3, Andorra és un país que té una democràcia tan potent que mai ha estat investigada per ningú. 
El detectiu també va explicar que ”mentre a Andorra s’estava investigant la Banca Privada d’Andorra (BPA), el banquer que treballava per Putin estava captant per CrèditAndorrà i més tard per AndBank, capital rus, que es troba actualment a Andorra.”
 Marco explica que el motiu pel qual obrirà sucursal a Andorra és per investigar aquests casos i explicar-ho al seu proper llibre. 
El director de Mètodo 3 també va declarar que en aquests moments el Principat és una espècie de nacoestat on el narcotràfic està enveint totes les institucions andorranes, i que per aquest motiu, la seva empresa privada es traslladava aquí per investigar què passa realment a Andorra.
L’agència de detectius Mètodo 3 va entrar en polèmica fa 10 anys, amb l’escàndol del cas  ‘La Camarga’, quan es va saber que l’empresa havia gravat una conversa entre Alícia Sánchez-Camacho, líder del Partit Popular (PP) català en aquell moment Victoria Álvarez, en el Restaurant ‘La Camarga’ de Barcelona, on es van citar totes dues dones per menjar. 
En aquesta conversa gravada, Victoria Álvarez explicava a la líder del Partit Popular aspectes de la seva relació amb el fill de Jordi Pujol, incloent-hi la possible comissió de delictes de blanqueig de diners.
La policia va detenir el director de l’agència de detectius Francisco Marco i altres tres extreballadors, que van reconèixer ser els autors de les gravacions. 
Al programa de TV3, Marco va explicar que la diligent del PP, havia contactat amb l’agència perquè s’encarreguessin de gravar aquella conversa, i que tot i que en un inici anava a portar ella un micròfon amagat, es va posar massa nerviosa i va demanar a l’agència que el col·loquessin a algun lloc.
Francisco Marco, explica tot aquest cas al seu primer llibre titulat ‘Operación Catalunya’. La segona part d’aquest llibre serà sobre les investigacions que farà al Principat.
El detectiu va acabar l’entrevista especificant que la sucursal és més aviat una agència d’intel·ligència que una agència de detectius. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT