PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve finalitza 38è a l’eslàlom dels Mundials

L’andorrà completa les dues baixades a +5.44 segons respecte al guanyador

Per El Periòdic

Esteve durant la prova.
Esteve durant la prova. | Christophe Pallot/Agence Zoom

Els Campionats del Món de Courchevel-Méribel es van tancar ahir amb la seva darrera cita, l’eslàlom masculí, en el qual Àxel Esteve va assolir la 38a posició.

En aquest sentit, l’esquiador andorrà va completar les dues baixades amb un temps total de 1.44.94, amb +5.44 respecte al guanyador, el noruec Henrik Kristoffersen, que es va penjar l’or amb 1.39.50. En concret, Esteve va aconseguir el 41è temps a la primera mànega amb +1.19, mentre que a la segona va marcar el 37è registre parcial amb +3.53, fent que, finalment se situés 38è en finalitzar tots els corredors. 

El director d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Equí (FAE), Roger Vidosa, va explicar que Esteve va esquiar «al seu nivell a la primera mànega», tot i que amb algun error que sense ell hagués «esgarrapat mig segon». Al final, una mànega «correcta que el situava entre els corredors del seu nivell». A la segona «va sortir molt bé», a un primer mur «força bé», però a la segona part va cometre una errada que el va fer anar ja al darrere la resta de la baixada sense poder recuperar el ritme. «El balanç és positiu, encara ha de seguir el seu camí a la Copa d’Europa, intentant agafar els 30 com va fer l’altre dia a Berchtesgaden, per pretendre tenir millor dorsal a esdeveniments com aquest».

Per la seva part, l’esquiador andorrà va comentar que «estic content, era una pista molt exigent, el traçat era molt complicat, però he donat el meu màxim. Abans de començar la carrera l’objectiu era el top30, però en acabar la primera mànega hem vist que era un objectiu molt ambiciós tenint en compte el meu dorsal. Penso que mig segon menys hagués pogut fer a la primera, però avui el top30 estava bastant car». En relació amb això, va afegir  que «hem de continuar el camí que portem ara, ho hem demostrat a Copes d’Europa i FIS, ara tornem a les Copes d’Europa i hi anirem amb tot», segons informen des de la federació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT