Com a casa, enlloc

L’FC Andorra torna a mostrar una molt bona versió, i amb un VAR protagonista, venç per la mínima l’Sporting

Per Pol Forcada Quevedo

Bover lluitant la pilota amb Cristo González durant el partit, ahir.
Bover lluitant la pilota amb Cristo González durant el partit, ahir. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va vèncer ahir per la mínima (1-0) al Reial Sporting de Gijón gràcies a un gol de penal que Bakis va transformar al minut 80, després de mostrar una molt bona versió durant gran part del partit i amb protagonisme del VAR, que va intervenir durant quatre ocasions.

El conjunt del Principat va començar el partit amb possessió i imposant el seu estil de joc. Així, el primer intent dels tricolor va arribar als tres minuts, amb un xut de Valera des de la frontal de l’àrea, que no inquieta a Cuéllar perquè surt directament a fora. Els intents dels locals es van anar succeint, i al cap d’un parell de minuts, Almpanis va fer un remat creuat que va sortir prop del pal. Així doncs, els primers compassos del matx van estar marcats per un ritme frenètic de l’equip d’Eder Sarabia, amb molta possessió i pressió.

La primera arribada per al conjunt visitant va arribar al minut 14, amb una ocasió sense perill que va acabar amb un refús de la defensa tricolor. Poc després de l’equador del primer temps, l’FC Andorra va aconseguir materialitzar un gol, amb una rematada d’Almpanis, que el VAR va acabar anul·lant després d’indicar falta de Mika Mármol al porter de l’equip asturià, essent el primer avís important dels locals. El segon el va protagonitzar un dels millors jugadors del partit, Valera, que va enviar un potent xut directe des de fora l’àrea que va obligar a Cuéllar a tocar l’esfèric per posteriorment tocar el travesser. En aquests moments, a més, va arribar la primera groga del partit, en aquest cas a Djurdjevic per fer una entrada a Petxa.

La darrera oportunitat més clara dels primers 45 minuts va arribar gràcies a una rematada directa d’Almpanis a una centrada molt forta de Pampín, perdonant així el primer gol del joc.

El segon temps es va iniciar amb un Sporting intentant capgirar el ritme i la dinàmica del partit. En aquest sentit, Djurdjevic, sol davant de Ratti, va creuar massa la pilota i la va enviar directament a fora. Tot i això, l’FC Andorra va continuar marcant el joc. Instants després, Zarfino va veure la segona cartolina del matx per una pugna amb Iván Gil.

Al minut 61, els visitants van aconseguir marcar gol, que posteriorment, i després d’una revisió de tres minuts del VAR, va acabar anul·lat per fora de joc previ. Les ocasions es van anar succeint, i al cap de 10 minuts, Cali va fer una entrada a Valera dins l’àrea, amb la qual González Francés va acabar xiulant penal a favor del conjunt de Sarabia. Després de la revisió del VAR, aquest també es va anul·lar per una falta prèvia del mateix jugador murcià. Posteriorment, va arribar la tercera groga, per a Izquierdoz per joc perillós.

Al cap de cinc minuts, el VAR, una altra vegada, va tornar a ser requerit per un possible penal sobre Bakis. Un penal que, tot i ser molt menys clar que l’anterior, s’acaba xiulant. El mateix jugador turc va ser l’encarregat de transformar-lo, després d’enganyar el porter visitant.

L’Sporting, que ja es veia amb l’aigua al coll, va intentar reaccionar per intentar tornar a posar l’empat al marcador. En relació amb això, l’oportunitat més clara dels darrers instants del partit va ser de Milovanovic, que amb un bon remat de cap va obligar Ratti a estirar-se cap al primer pal per desviar la pilota a córner. Al final, els tres punts es van quedar al Principat, permetenta l’equip tricolor allunyar-se una mica de les posicions de descens.