PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra a la conferència sobre política de seguretat internacional

Hi participen 450 persones de més de 70 països

Per El Periòdic

Emmanuel Macron intervé a Munic
Emmanuel Macron intervé a Munic | EL PERIÒDIC

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest divendres a Munic, Alemanya, per participar a la Conferència Anual sobre política de seguretat internacional. És el primer any que una autoritat andorrana participa en aquest esdeveniment.

Es tracta d’un fòrum independent que se celebra des de l’any 1963 i on els països intercanvien opinions de dirigents de tot el món. En aquesta conferència hi participen 450 persones de més de 70 països- entre caps d’Estat i de Govern, ministres, líders d’organitzacions internacionals i representants de grans empreses i de la societat civil- amb la finalitat de debatre sobre els reptes de futur, política exterior i seguretat. El fòrum s’organitza en diverses taules rodones on es tracten temes com la seguretat energètica, la cooperació al desenvolupament, els drets humans i les infraestructures globals. El tema central de l’edició d’aquest any és la guerra d’Ucraïna, en concret el debat sobre l’ordre internacional que cada vegada està més confrontat entre democràcies i autocràcies.

L’estada a Munic de la ministra en funcions s’allargarà fins diumenge, ja que està previst que participi en un esdeveniment de política exterior feminista que organitzen les seves homòlogues d’Alemanya, Annalena Baerbock i de Canadà, Mélanie Joly, on s’intentaran examinar possibles iniciatives conjuntes entre els tres països. Ubach mantindrà diverses reunions bilaterals. Es trobarà amb la viceprimera ministra i ministra d’Afers Exteriors d’Eslovènia, Tanja Fajon. També es reunirà amb el seu homòleg de Romania, Bogdan Aurescu –amb qui preveu tractar, especialment, la negociació de l’Acord d’associació amb la UE–. I, finalment, també es preveuen trobades amb la Secretaria General de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), Helga Maria Schmid, i amb el ministre d’Afers Exteriors d’Itàlia, Antonio Tajani. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT