La feina, ben feta

Amb un primer quart per oblidar, el MoraBanc Andorra s’aconsegueix imposar a un Càceres molt renovat

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la jugada del partit entre el MoraBanc i el Cáceres.
Un instant de la jugada del partit entre el MoraBanc i el Cáceres. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc Andorra va aconseguir imposar-se, tot i un primer quart per oblidar i sense Rafa Luz, per 70 a 82 a la visita a la pista d’un renovat Càceres Patrimonio de la Humanidad.

Ja es va comentar que amb les recents incorporacions, el Cáceres no seria el mateix que el de la primera volta, i així ho va demostrar, almenys durant el primer quart. Els de Roberto Blanco van fer un inici molt bo, mentre que el MoraBanc Andorra el va fer desastrós. Els de Natxo Lezkano van marcar uns primers minuts preocupants, amb tres pilotes perdudes de quatre atacs, a més de molts errors i pèrdues, i facilitant els atacs dels locals.

El conjunt del Principat va voler reaccionar, però uns magnífics primers 10 minuts d’Hasbrouck ho van evitar per complet. Amb tot, el primer quart va acabar amb un marcador de 22-13.

La segona part va començar totalment al contrari, amb un MoraBanc impecable que va començar a retallar diferències amb quatre punts seguits per després sumar-hi un triple de Rubio, posant així el 22-20 al lluminós. Això, afegit a una bona actuació defensiva, va permetre donar la volta al marcador quan faltaven sis minuts per acabar el parcial, sent el primer cop que manaven al marcador gràcies a una cistella de Dee.

Semblava que els papers es van capgirar, i els locals no van aconseguir fer un bon temps, mentre que el dels jugadors de Lezkano va ser quasi perfecte, exceptuant alguns tirs, sobretot lliures. Així, a la mitja part es va arribar amb un 29-36.

El tercer quart va començar amb dos triples consecutius del Càceres per intentar retallar punts, però els andorrans van saber reaccionar i reconduir la situació amb una molt bona defensa i responent també amb dos triples, situant-se als cinc minuts amb una diferència de nou punts. L’ajuda de Dee, Andric i Maric, tres dels jugadors més destacats del matx, va permetre seguir la mateixa línia i acabar els 10 minuts amb una diferència de 44-57 a favor dels visitants.

Al darrer parcial, els locals van intentar agafar-se al partit, però tot i els triples (fins a sis), no van aconseguir canviar el rumb del joc i el MoraBanc Andorra es va acabar imposant per 70 a 82.

D’altra banda, el Zunder Palència també va disputar ahir a casa el seu partit en la competició domèstica, en aquest cas, contra l’HLA Alacant. Els locals, tot i anar per darrere al lluminós durant gran part del matx, van acabar obtenint una victòria per 87 a 79. Així, l’equip castellanolleonès es manté primer a la classificació, compartint la posició amb l’equip del Principat, els quals s’enfrontaran al pròxim partit de lliga.