PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Sembla que estigui somiant»

L’Ana serà reallotjada a un hotel prop de la seva feina

Per El Periòdic

L'Ana Tavares, veïna afectada, assenyalant els danys
L'Ana Tavares, veïna afectada, assenyalant els danys | EL PERIÒDIC

L’Ana Tavares és veïna de l’edifici desallotjat; hi viu des de fa vint-i-quatre anys. Casa seva és el pis més afectat, allà les esquerdes per culpa dels moviments a l’immoble són més notòries. Les té a tot l’immoble, sala d’estar, la cuina, el dormitori i el passadís. L’Ana, que viu amb el seu nebot, assenyalava que l’avís els va sorprendre, sobretot per la immediatesa del desallotjament. Durant mesos han hagut d’adaptar la seva vida a les esquerdes i als moviments del bloc i més d’una vegada, s’han endut un ensurt pels moviments i explica que tenen por.

Tot i així, no perd l’humor. «Ja sé de quin color és el moble de la meva veïna, és marró» bromejava sobre l’esquerda apareguda a la seva habitació d’un gruix important. També feia broma d’un desnivell situat al terra del seu dormitori amb «Estem als Pirineus, no?»
Segons la veïna, l’origen dels moviments de l’edifici podria ser per culpa d’obres i excavacions que s’han fet davant l’edifici i explica que abans no es produïen aquests moviments.

Sobre el seu desallotjament i reallotjament se’n va mostrar amb sensacions agredolces. D’una banda, se sent satisfeta per l’hotel que se li ha designat, l’Hotel Yomo Cèntric, ja que està a prop de la seva feina, l’Hotel Phoenix. D’altra banda, argumentava que li entristia deixar casa seva i les seves coses. «No és igual, no tens aquella sensació de sentir-te  a casa».  A l’Ana li van comunicar que les obres duraran entre set o vuit dies i, tot i que ella no està segura d’aquesta durada, expressava la seva confiança en els experts tècnics i explicava que només s’enduria una maleta. «Tinc l’esperança que no durin molt».

Una altra de les veïnes afectades és la Cintia, les seves dues filles i el seu marit. Tot i que la notícia del desallotjament va ser tota una sorpresa, va explicar que «millor prevenir que haver de lamentar un fet pitjor».

Alguns veïns queixaven que no els semblava normal donar tan poc marge per buidar els seus pisos i a més a més, que a cada un d’ells se’ls donés una durada diferent de les obres. El desallotjament també afecta al taller mecànic situat just a sota de l’edifici. Un dels empleats va manifestar la seva preocupació perquè el que serà vacances de moment podria traduir-se més tard en quedar-se sense feina. Assegurava que això dependria de la durada de les obres.

Ahir, al entrar a casa d’alguns d’ells era palpable la incertesa que regna entre els veïns de l’edifici.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT