PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Acoda condemna la precarietat laboral i s’obre al Govern

Per El Periòdic

L’Associació de contractistes d’obres d’Andorra (Acoda) es posa a disposició del Govern per evitar la il·legalitat i la precarietat laboral, després de la reunió mantinguda amb l’executiu per abordar la problemàtica de les subcontractacions. 
Acoda condemna les possibles males praxis i treballa conjuntament amb l’executiu per garantir la seguretat i la salut dels treballadors i evitar futures situacions de precarietat i il·legalitat  en la contractació laboral.
Recordem que dimecres al matí es van reunir el ministre en funcions de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy i els representants de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) per comentar la situació que s’ha anat parlant durant els últims dies. 
A la reunió van explicar que el Departament de Treball va obrir vuit expedients a quatre empreses constructores. La meitat d’aquests eren a causa de l’excés d’hores de treball i la resta formen part del sector de la salut i de la seguretat.
 A la roda de premsa, Acoda va assegurar que hi ha un compromís total a col·laborar amb l’executiu en aquest objectiu comú. Un altre dels temes és treballar conjuntament la previsió de necessitats i situacions que calgui millorar, que hi pugui haver al sector de la construcció. 
En aquest sector hi ha més de 4.000 treballadors dels quals uns 250 estan treballant en l’àmbit de la construcció dins la modalitat de prestació i servei. 
Des d’Acoda reivindiquen que les inspeccions dutes a terme els darrers dos anys tant pel departament d’Immigració com les de l’oficina de Treball demostren que la immensa majoria del sector respecta la legislació laboral referent a la salut i la seguretat en el treball i remarquen que aquesta problemàtica en concret no està generalitzada.
Des d’Immigració, Treball i la policia continuen amb les investigacions, on fins al moment, s’han dut a terme 680 controls exhaustius i s’han detectat sis irregularitats de caràcter administratiu.
Segons Acoda, la reunió mantinguda va permetre «clarificar quina és actualment la situació del sector i abordar particularment la casuística donada els darrers mesos de treballadors en possible situació de precarietat laboral. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT