PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stefi Troguet es marca coronar l’Everest com a objectiu del 2023

L’alpinista també vol ascendir el cim del Lhoste, la quarta muntanya més alta del món

Per El Periòdic

Troguet, al cim del K2 al juliol.
Troguet, al cim del K2 al juliol. | Efecte Boomerang

Stefi Troguet va presentar ahir al Comú d’Encamp el seu nou repte per aquest any dins del seu projecte 14x8.000 sense oxigen assistit. En aquest sentit, l’alpinista andorrana va desvelar que, al mes d’abril, marxarà en la que serà la seva cinquena expedició amb un clar i ambiciós objectiu: coronar l’Everest, el pic més alt del món amb 8.849 metres d’altitud.

D’altra banda, va donar a conèixer un segon propòsit: ascendir el cim del Lhotse, la quarta muntanya més alt del món de 8.516 metres d’altitud. Cal destacar que aquest segon repte es durà a terme en funció de com evolucionin les condicions de la mateixa atleta així com les condicions meteorològiques de la zona.

Acompanyada pel reconegut alpinista nepalí Nims Dai i el seu equip, Troguet viatjarà al mes d’abril a Nepal per a fer el trekking fins als primers camps base i fer una bona aclimatació, per posteriorment, al mes de maig endinsar-se a l’aventura de l’Everest i el Lhotse.

Per finalitzar, l’alpinista andorrana va voler destacar que no s’amaga de dir que realitzarà ambdós cims amb el que ara es coneix com un equip comercial, amb xerpes i alpinistes professionals que l’ajudaran a assolir el seu gran objectiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT