PUBLICITAT

Ordino

La FAN i la federació lusitana signen un acord per cooperar

Un dels punts que recull el conveni és l’estada al país de la selecció portuguesa

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la signatura del conveni, ahir.
Un instant de la signatura del conveni, ahir. | SFGA/JAViladot

La Federació Andorrana de Natació (FAN) i la Federació Portuguesa de Natació (FPN) van signar ahir un conveni de col·laboració per tal d’afavorir i implementar l’activitat d’aquest esport en ambdós països però, sobretot, al Principat. L’acte va comptar amb el president de la FAN, Joan Clotet, i el màxim responsable de la FPN, Antonio José Silva, que és també el president de la Lliga Europea de Natació (LEN) i el vicepresident de World Aquatics.

En concret, l’objectiu del conveni, que té una durada indefinida, és desenvolupar la natació en totes les seves disciplines, així com organitzar campus i trobades entre els equips nacionals, a més de formacions. En relació amb això, Clotet va comentar que es tracta d’un compromís «molt obert» i «participant», el qual s’anirà revisant any rere any gràcies a reunions amb els tècnics, fet que permetrà anar-lo millorant. D’altra banda, va agrair a Silva el seu paper des de la LEN: «Sempre has estat amb els petits països, ens has ajudat, ens creus i ens escoltes». I va recordar que la natació a Andorra porta creixent des de fa sis anys, i que el punt de consolidació seran els Jocs dels Petits Estats del 2025: «Crec que allà prendrem el vol».

Un dels aspectes que recull l’acord és la previsió que la selecció portuguesa de natació pugui fer estades d’entrenament al Principat, així com impulsar la formació de la natació artística. Per aquest darrer aspecte, s’augura portar al país «alguns dels millors especialistes en l’àmbit mundial» per ajudar al desenvolupament de les nedadores, entrenadors i l’estructura organitzativa, segons va comentar el president de la FPN.

Finalment, Silva va destacar que nedar «no és una competència esportiva, sinó de vida». Per això, va esmentar que és molt important que sigui obligatòria en l’ensenyança bàsica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT