PUBLICITAT

Desallotjament de 13 famílies d’un edifici a Santa Coloma

Danys estructurals a l’edifici fan obligatòria l’evacuació

Per El Periòdic

David Astrié amb l’enginyer i el propietari de l’edifici
David Astrié amb l’enginyer i el propietari de l’edifici | Comú d\'Andorra la Vella

Avui divendres 17 de febrer a les sis de la tarda, 13 famílies hauran de deixar buides les seves llars. El proper dimarts, es realitzaran obres a l’edifici de l’avinguda Santa Coloma 28, com ha indicat com ha indicat el cònsol menor, David Astrié. El motiu d’aquestes és la consolidació de l’edifici.
Seran obres de consolidació de fonaments per prevenir moviments a l’edifici que es van fer notoris des del maig passat. Segons el tècnic i l’enginyer José Luis Gonzalez, el dany més visible és el que afecta al pilar central de l’edifici, tot i que els moviments també afecten als edificis més propers però sense causar tants danys. David Astrié ho justificava dient que els treballs “generaran pols, sorolls o possibles vibracions i és millor que no hi hagi ningú visquent” però assegura que l’edifici no col•lapsarà. Encara no se sap exactament quan duraran les obres però es calcula que serà dues setmanes. L’edifici no serà l’únic afectat, també haurà d’estar tancat el taller que es troba sota per “evitar ensurts” assegura el consol.
També va explicar que els veïns, pis per pis, han estat informats de la situació. Des del Comú s’ha proposat fer-se càrrec tant dels costos de les obres com del reallotjament en hotels dels llogaters, el temps que durin les obres. Tot i així, els veïns encara no coneixen la seva futura reubicació, ja que les autoritats encara estan analitzant les millors opcions . Es busquen solucions que afectin menys al dia a dia dels veïns, procurant de no interromprer la rutina dels afectats que es desenvolupa, principalment, a Santa Coloma. Tant el cònsol com el propietari Josep Palmitjavila, defensen que el més important és la seguretat dels llogaters. Sobre l’origen dels moviments, encara no hi ha cap informació. Les hipòtesis que es contemplen són el terreny de fonamentació, la proximitat de l’edifici amb la circulació de vehicles o una excavació que es troba a l’altra banda del carrer. S’assegura que desde de l’inici hi ha hagut contacte entre el Comú, el propietari de l’edifici i els tècnics pel seguiment dels moviments. De fet, els tècnics asseguren que no hi ha un risc major, és una mesura de prevenció.
S’ha procedit a fer el protocol habitual: avisar als Bombers, Protecció Civil, la policia, els equips tècnics  i enginyers per coordinar els treballs .
A les properes setmanes, s’evaluarà l’estat de l’edifici, intentant cercar les zones més debilitades de l’estructura i es realitzarà un diagnòstic per valorar quines són les millors metodologies per poder reparar el pilar central de l’habitatge.H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT