PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia rep la directora general de la Guàrdia Civil

La trobada ha servit per reforçar els llaços històrics de les dues institucions

Per El Periòdic

Un instant de la reunió.
Un instant de la reunió. | Policia d\'Andorra

La direcció de la Policia va rebre dimarts a la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, en el marc d’una visita oficial per reforçar els llaços històrics entre les dues institucions. Les direccions van mantenir una reunió a la sala d’actes del despatx del cos d’ordre que es va centrar en la cooperació policial, la col·laboració en matèria de formació i la incorporació de la dona als cossos de seguretat.

En aquest sentit, Gámez va remarcar la relació «estreta, natural, fluida i positiva» entre les dues corporacions, que va més enllà de les operacions policials conjuntes «on la col·laboració funciona extraordinàriament bé. Es treballa conjuntament en totes les matèries que la societat i l’evolució dels delictes requereixen, com és el cas de la ciberdelinqüència. I és que la seguretat és una qüestió global», va afegir. En la mateixa línia es va pronunciar el director del cos, Jordi Moreno, que va ressaltar com «els delictes tecnològics estan augmentant a tots els països i la col·laboració és molt necessària».

També és intensa en l’àmbit formatiu, a tall d’exemple, va exposar la directora general del cos de seguretat pública espanyola, «l’any passat la Guàrdia Civil va organitzar 24 accions formatives en diverses especialitats amb participació de components de la Policia». Per la seva part, Moreno va destacar, precisament, com aquestes formacions contribueixen a la professionalització del cos d’ordre. Actualment, va dir, amb la Guàrdia Civil s’està formant un policia del Tedax-NRBQ a més de tres guies canins.

Un altre dels temes centrals de la trobada va ser la incorporació de més dones als cossos de seguretat, un repte compartit per les dues institucions on les dones no arriben encara al 10%. Així doncs, tant per la Guàrdia Civil i com pel Cos de Policia avançar cap a la paritat «és una necessitat i un desig».

PUBLICITAT
PUBLICITAT