PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nova edició de l’Skimo Femení vol superar les 340 inscripcions

Enguany s’obrirà entrades als homes en la modalitat d’equips i sempre fent parella amb una dona

Per El Periòdic

Un instant de la roda de premsa de presentació, ahir.
Un instant de la roda de premsa de presentació, ahir. | ANA/E.P.

L’Skimo Femení és una prova plenament consolidada en el calendari de curses populars del Principat. Ahir, a la Taverna de Pal, a la presentació de la sisena edició que es realitzarà el 5 de març a l’estació massanenca, així es va constatar. «Ens agradaria poder superar les 340 inscrites que vam tenir a la cursa de l’any passat, i comptant els homes que puguin venir a fer equip amb les seves parelles, potser superar els 400», va dir una de les dues coorganitzadores de la cursa, Gresmi Roca. L’acte va servir també per conèixer les novetats que oferirà l’Skimo Femenina d’enguany.

D’una banda, s’obrirà les inscripcions als homes, tot i que sense puntuació, en la modalitat d’equips i sempre fent parella amb una dona. A més a més, en aquest mateix sistema de competició, també s’obrirà la porta a que hi hagi grups familiars de mare i filla o filla i mare, segons qui sigui la que prengui la iniciativa. En aquest sentit, l’altra organitzadora, Maria Rosa Vergés, va apuntar que «amb les inscripcions, i per tal de facilitar que qui vulgui, encara que no hagi fet mai ni skimo ni raquetes pugui participar, s’oferirà un descompte en el lloguer de materials a les botigues de la Massana i a la Capa d’Arinsal». Com ja ve sent habitual en les edicions anteriors, per apuntar-se caldrà fer-ho des del portal totcrono.net.

Pel que fa al desenvolupament de la prova, els recorreguts seran els mateixos que a les edicions anteriors. Quant a l’skimo, s’arribarà fins al Pic del Cubil, fent en total quatre quilòmetres, mentre que per les participants que escullin l’opció de les raquetes, aniran fins al Pla de la Cot i tornaran al punt de sortida. La cursa començarà a les 10.30 hores, i Roca va apuntar que «és un dia per venir-ho a passar bé i, per tant, un dels punts importants és l’après-ski». En aquest sentit, un cop les esquiadores hagin acabat la cursa, trobaran coca i xocolata i l’actuació d’un grup de música integrat només per dones. Cal recordar que tota la recaptació anirà íntegrament destinada a AUTEA, informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT