PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En l’últim sospir

Un gol de Bakis en els darrers instants permet a l’FC Andorra endur-se la seva segona Copa de Catalunya

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la celebració d’ahir després del partit.
Un instant de la celebració d’ahir després del partit. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va vèncer ahir, per la mínima i en el darrer minut amb un gol de Sinan Bakis al temps afegit de la segona meitat, la Copa de Catalunya contra el CF Badalona Futur, en un partit marcat per la possessió dels tricolor i les poques ocasions per part dels dos conjunts.

Sobre el paper inicial semblava que l’FC Andorra s’hauria d’haver imposat amb claredat, però només començar el partit ja va quedar clar que la dinàmica no seria aquesta. Així, el CF Badalona Futur, que jugava com a visitant, va gaudir de la primera ocasió als tres minuts, que va obligar a reaccionar a Lizoain per enviar la pilota a córner.

Arran d’aquesta acció, l’equip d’Oriol Alsina es va despertar i va tornar a tenir una ocasió que Guiu va enviar directament fora després d’un xut directe, mentre que els d’Eder Sarabia, que van mantenir en el seu estil de joc amb possessions llargues, no van comptar amb ocasions a causa d’errors en passades i en jugades d’atac.

L’oportunitat de gol més clara de la primera meitat va arribar al minut nou, i va ser per als visitants. En concret, van enviar la pilota al pal després d’un refús d’un jugador tricolor. La dinàmica del CF Badalona Futur es va mantenir igual i, uns minuts més tard, una errada d’Alti en la sortida de pilota va acabar amb una ocasió molt clara d’Altube, que no va arribar a rematar i va acabar propinant una puntada de peu a Lizioain, un fet que va comportar la primera groga del partit. Al cap de poc, va arribar la segona cartolina del partit, aquest cop per a un jugador de l’FC Andorra, Jandro, per joc perillós.

Instants després, una passada de Pastor des del mateix camp cap a Bundu, que va superar Hernández i va obligar a Becerra a allunyar l’esfèric a córner.

En els darrers minuts de la primera part va arribar una altra oportunitat de gol molt clara per als d’Alsina, un xut directe d’Altube des de la frontal de l’àrea que va sortir fregant el pal de la porteria que defensaven els tricolor.

Amb tot, els de Sarabia van anar al descans amb una possessió del 75%, enfront del 25% restant de l’equip contrari. Això sí, sense haver generat gairebé perill ni ocasions.

La segona meitat va començar de la mateixa manera que es va acabar la primera, però al cap de tres minuts, la pilota va anar a parar dins l’àrea a les mans de Facu, una acció que l’àrbitre, Oscar Sauleda, va desconsiderar en veure que l’esfèric va picar abans amb el maluc.

Abans d’entrar als darrers 30 minuts del matx, Álex Pastor va rebre la segona groga del seu equip, i darrera del partit, després de fer una càrrega amb l’espatlla força excessiva, amb la qual va tirar a terra a Altube. A partir de llavors van arribar les primeres substitucions, que tampoc van servir per canviar la dinàmica del partit. Totes excepte un parell, les dues de l’FC Andorra: Valera i Bakis.

Veient com avançava el joc i a mesura que passaven els minuts, els locals van deixar de ser tan conservadors i van posar una marxa més per intentar canviar el resultat del marcador. Tot i això, una de les oportunitats més clares del segon temps va ser per al CF Badalona Futur, quant als voltants del minut 70, un intent de refús mal executat per part de Petxarroman va obligar a Bomba posar la cama per tallar la jugada, de la qual va sortir cocejant del camp.

A partir d’aquí la intensitat va anar creixent cada cop més, i els del Principat van seguir amb la possessió, però sense ocasions clares. Només un xut d’Alti des del lateral de l’àrea i un remat de Martínez que va enviar per sobre el travesser van ser les més destacades abans d’arribar a l’afegit. Amb quatre minuts de descompte i tot ocasions dels tricolor, els visitants van tenir la seva darrera oportunitat, amb una rematada alta d’esperes d’un córner.

Quan faltaven dos minuts per acabar el partit, és quan van entrar en joc els dos canvis de l’FC Andorra. Valera, que durant tota l’estona que va estar al terreny de joc va buscar crear ocasions, va rebre una pilota en camp propi i va esprintar per la banda dreta, va ser capaç de desfer-se de dos jugadors en carrera i un cop dins l’àrea va passar la pilota a Bakis, que va rematar a plaer, aconseguint, doncs, en el darrer sospir del partit, una victòria per la mínima.

Així, l’equip del Principat va pujar la Copa de la Catalunya 2023, sent la segona que guanyen en tota la seva història, quan l’any 1994 la van guanyar davant l’Espanyol en una tanda de penals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT