PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els campions de la 9a First Lego League d’Andorra Telecom es classifiquen espanyola

L’equip ‘Steam’ del Col·legi Sant Ermengol ha estat el guanyador absolut de la final

Per El Periòdic

Els guanyadors de la competició de robòtica First Lego League
Els guanyadors de la competició de robòtica First Lego League | M. R.

L’equip ‘Steam’ del Col·legi Sant Ermengol ha estat el guanyador absolut de la final de la novena competició de robòtica First Lego League d’Andorra Telecom, el qual ha quedat classificat directament per la final nacional del campionat d’Espanya que se celebrarà al mes de març a Múrcia. 
Aquesta és la principal diferència amb les edicions anteriors, que per fer-ho l’equip guanyador andorrà havia de participar prèviament a la competició catalana. «És la cristal·lització que les coses s’han fet bé els darrers nou anys i s’ha progressat», ha afirmat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. En cas que guanyés la final nacional d’Espanya, l’’Steam’ representaria Andorra a la final mundial que se celebrarà als Estats Units.
A l’edició de la competició de robòtica d’enguany hi han participat 14 equips, formats per més de 100 alumnes dels diferents centres de secundaria del país. Des de l’organització consideren que aquesta competició de robòtica suposa un incentiu per als alumnes per decidir estudiar una carrera de caràcter tecnològic. «És una activitat que fem per responsabilitat social corporativa i la fem per fomentar l’educació tecnològica entre els nens», ha explicat Jordi Nadal.
Pel que fa a la participació femenina en els diferents equips al llarg dels anys s’ha incrementat. «Estic convençudíssim que a alguna de les noies la robòtica li farà gràcia i acabarà involucrant-se en una carrera tecnològica i això és molt satisfactori. S’ha de continuar impulsant entre les noies la tecnologia», ha afirmat el director general d’Andorra Telecom. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT