PUBLICITAT

El PS anuncia el trencament definitiu de les converses amb els Verds

  • Els ecologistes asseguren que el PS "només estava interessat en pactar en l'àmbit territorial"
  • Nomen confirma que està treballant per presentar una llista nacional ja que de moment no veu entesa amb Martí
20022011-ferrangoya
El primer secretari del PS, Ferran Goya, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA
El Partit Socialdemòcrata ha anunciat que dóna per tancades les converses amb els Verds de cara a una possible coalició electoral. El motiu és el rebuig de les "coalicions caòtiques i les plataformes inestables i efímeres basades en l’ambició de poder", que podrien "hipotecar les formes econòmiques i institucionals que li calen a Andorra".

Mitjançant un comunicat, el Partit Socialdemòcrata ha fet saber que ha trencat les converses amb els Verds per "evitar la suma zero fruit d'una percepció equivocada de la realitat". El PS considera que les aliances polítiques han de ser fortes, ordenades i duradores, i que "han de partir d'un compromís social i no un compromís de partits".

Per aquest motiu, el PS ha explicat que després de la reunió de dissabte a la tarda, ha decidit "no cedir a les exigències de presència en les llistes electorals proposades pel partit dels Verds d'Andorra".
La reacció dels Verds ha estat donar també per tancada la negociació amb el Partit Socialdemòcrata donat que el seu objectiu era entrar al Consell General i en el moment de parlar de les llistes no hi ha hagut acord. A través d'un comunicat, la formació ha assegurat que tot i que el PS coneixia el seu objectiu primordial, "només els ha interessat pactar en l'àmbit territorial". Per aquest motiu, els Verds van fer una contraproposta que consistia en "una única representació en posició elegible a la llista nacional, renunciant a totes les altres demandes". En no obtenir resposta, "donat el calendari i la impossibilitat d'acostar posicions", han donat per conclosa la negociació.
Llista d'APC
Per la seva banda, el líder d'Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, ha confirmat que la formació està recollint signatures per presentar una llista nacional en solitari, després de constatar que no s'estan complint els requisits per arribar a una entesa amb la candidatura centrista encapçalada per Antoni Martí. En aquest sentit, Nomen ha explicat que de moment no hi ha acord per elaborar un programa de govern conjunt, que és el requisit per donar suport a Martí. El líder d'ApC també ha desmentit que els centristes li hagin ofert un lloc a la llista nacional, i ha afegit que de moment es mantenen els acords parroquials per fer llistes úniques.

Nomen ha explicat que la plataforma d'Andorra pel Canvi "ha engegat el pla B". Això significa que està treballant amb el segon escenari que ja va anunciar la setmana passada, que és el de tirar endavant una llista nacional pròpia. El motiu d'aquest pas és que no s'està concretant l'acord per pactar un programa de govern amb la formació encapçalada per Antoni Martí, que concorrerà amb el nom de Demòcrates per Andorra.

Nomen ha desmentit que la coalició centrista li hagi ofert cap lloc a la llista nacional, però el que sí que es manté és l'acord programàtic al qual es va arribar a les parròquies on la disgregació del vot beneficia als socialdemòcrates. En aquest sentit, el líder d'ApC ha explicat que en aquestes parròquies hi ha intenció de fer llista única i que "s'està assolint" tot i que encara no està tancada.

Pel que fa a la llista nacional d'ApC, que tornaria a liderar Nomen, el programa electoral se centrarà en les reformes estructurals i la reactivació econòmica, així com en la lluita contra la corrupció i el tràfic d'influències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT