PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La direcció de bombers i els sindicats arriben a un acord

Les guàrdies de 24 hores es mantenen i les de 12 s’eliminen

Per Sònia Lecha

Vista del parc de bombers de Santa Coloma.
Vista del parc de bombers de Santa Coloma. | Alex Lara

La direcció del cos de bombers i les associacions del col·lectiu es van reunir ahir a la tarda per aclarir la situació. «S’ha arribat a un acord amb la direcció. No es poden fer guàrdies de 12 hores», va explicar el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) , Joan Torra.  D’altra banda, el director del cos de bombers, Jordi Farré va fer una valoració positiva de la trobada tant amb el sindicat com amb les associacions i va assegurar que «es mantindran les guàrdies de 24 hores i no s’afegiran les de 12 hores». 

Torra va comentar que les associacions van enviar una carta a direcció i que l’autoritat la va respondre citant al col·lectiu a una reunió per parlar del tema. El fet va ser que «hi ha hagut un problema de comunicació i aquest correu no va arribar a cap de les associacions», va detallar el president de l’Associació de Bombers d’Andorra.  Al no rebre resposta, les associacions van decidir fer el comunicat. 

A la roda de premsa del Consell de Ministres que es va celebrar ahir a la tarda, al Ministre de Finances i Portaveu, César Marquina, se li va preguntar per aquest tema. «Ha estat una mala interpretació s’ha de resoldre en breus», va dir Marquina. Afegir que quan el Ministre va donar aquesta resposta, la reunió entre la direcció del cos de bombers i les associacions encara s’estava duent a terme. Respecte al tema de les guàrdies de 12 hores del col·lectiu Marquina va comentar que «només s’utilitzaran en certes condicions».  

Un tema que va quedar penjat a la reunió va ser la qüestió de la jornada laboral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT