Verdú finalitza en desena posició al paral·lel del Mundial

És el millor resultat mai assolit per un andorrà en uns Campionats del Món

Joan Verdú durant la prova, ahir.
Joan Verdú durant la prova, ahir. | Agence Zoom

Joan Verdú va disputar ahir la final dels paral·lels dels Campionats del Món de Courchevel-Méribel, aconseguint una desena posició a la classificació, després de caure als vuitens de final contra el noruec Rasmus Windingstad, qui va obtenir el millor temps en les classificatòries del dimarts.

En concret, la prova va constar de dues mànigues. En la primera, l’esquiador andorrà, que anava pel traçat blau, es va quedar a 0,08 centèsimes respecte Windingstad. A la segona baixada, pel traçat vermell, Verdú va sortir amb aquest temps perdut i va pressionar al seu rival. Tot i això, el noruec es va acabar imposant novament per 0,08 centèsimes, el que va representar una diferència de 0,16 centèsimes a favor del nòrdic, que va quedar eliminat en la següent fase.

D’aquesta manera, l’andorrà va fer un crono total de 44,44 segons, obtenint el desè temps de la competició i superant a corredors com el francès Alexis Pinturault, el suec Mattias Roenngren, els italians Alex Vinatzer i Filippo Della Vite, l’alemany Linus Strasser i el nord-americà River Radamus. A banda, aquest temps va suposar el millor resultat de la història d’un andorrà en uns Campionats del Món d’esquí alpí, tant en homes com en dones, superant la millor posició mai feta fins al moment de Kevin Esteve l’any 2013 als Mundials d’Schladming, a Àustria. A més, cal destacar que Verdú va assolir aquesta fita en una disciplina nova per a ell.

Ara, ja se centra en la seva prova preferida, el gegant, que es disputarà demà. En detall, correrà la primera mànega a partir de les 10.00 hores i, si aconsegueix la classificació, la segona començarà a les 13.30 hores.

Copes del Món d’Aal / D’altra banda, l’esquiador, Lucas Pagès, es troba a Noruega per disputar, a partir d’avui, les Copes del Món de telemarc a l’estació d’Aal. En aquest sentit, l’andorrà serà a les curses de clàssic d’avui, l’esprint de demà i al paral·lel esprint del dissabte.