PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sessions formatives per ser propietari d’un gos de raça perillosa

Abordaran els aspectes legals que tenen a veure amb la tinença d’animals de companyia

Per El Periòdic

Gossos de raça potencialment perillosa
Gossos de raça potencialment perillosa | ARXIU ANA

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va fer públiques les quatre dates en què es duran a terme les accions formatives per a totes aquelles persones que vulguin esdevenir propietàries de gossos de races potencialment perilloses. La finalitat de les formacions és abordar els aspectes legals que tenen a veure amb la tinença d’animals de companyia, en concret pel que fa als gossos potencialment perillosos. Aquestes sessions tindran lloc el 8 de març, el 7 de juny, el 6 de setembre i el 29 de novembre, de 20 a 22 hores a la base central del COEX.

Les formacions, impartides per personal del ministeri de Medi Ambient amb la col·laboració d’agents del Cos de Banders, tenen com a objectiu regular que tota persona que vulgui adoptar o adquirir un gos potencialment perillós obtingui l’acreditació conforme disposa de les habilitats i els coneixements per fer-se’n càrrec.

Els candidats que hi vulguin assistir hauran de presentar la sol·licitud corresponent al Servei de Tràmits o bé a través de la seu electrònica del Govern mitjançant l'adreça www.e-tramits.ad/tramits, i hauran d'especificar a quina sessió volen assistir. També hauran d'adjuntar un document que acrediti que són majors d'edat, juntament amb el document que acredita que han superat satisfactòriament la formació prèvia obligatòria en un centre d'ensinistrament legalment establert.

El cost de la formació serà de 30 euros i s'haurà d’abonar en el moment de presentar la sol·licitud. Tot i això, les persones que adoptin un gos potencialment perillós, un gos perillós que hagi cursat ingrés a la gossera oficial o que es trobi en règim d'acollida temporal sota l'empara d'una entitat protectora d'animals legalment establerta, no hauran de fer el pagament.

A les sessions s'abordarà el marc legal relatiu als animals de companyia, els punts més rellevants de la normativa vigent, les obligacions administratives derivades de la tinença d'un animal de companyia, el procés d'identificació i registre d'un animal de companyia, el marc legal relatiu a la tinença de gossos perillosos i gossos potencialment perillosos, els requisits sobre la tinença d'aquests animals, les mesures de seguretat, i les infraccions i sancions.

Un cop acabada la formació, els candidats hauran de superar una prova d'avaluació de tipus test per obtenir l'acreditació corresponent. El candidat es considerarà apte si obté una nota igual o superior a 10 sobre 20. En cas de no superar la prova d'avaluació, el candidat podrà tornar a presentar una sol·licitud d'inscripció i haurà de tornar a satisfer l'import de 30 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT