PUBLICITAT

L’FC Andorra buscarà el títol i un punt per l’optimisme a Badalona

Els tricolors jugaran la final de la Copa Catalunya en cerca d’un trofeu que no guanyen des del 1994

Per Joan Jiménez

Eder Sarabia a la roda de premsa d’ahir.
Eder Sarabia a la roda de premsa d’ahir. | FC Andorra

L'FC Andorra afrontarà aquesta nit la final de la Copa Catalunya a les 20:45 contra el Badalona Futur, partit on Eder Sarabia confia que les bones sensacions que té del combinat tricolor en el joc ofensiu, puguin culminar en gol després d’una sequera golejadora de 4 partits sense veure porteria. El tècnic de Cantàbria recalca la seva visió d’un equip que «de per si, esta bé», segons ell. Sarabia va voler desmentir el rumor que ve des de fora del vestuari que denuncia el fet que l’equip «té molta possessió, però que no hi ha verticalitat es mentida», ja que es realitza, de forma òptima, múltiples fases del joc ofensiu tot i que les jugades no acabin amb un remat entre els tres pals, a més de recalcar les poques ocasions que els rivals generen a l’Andorra.


L’entrenador tricolor veu en la Copa Catalunya una «competició bonica» on poder obtenir una victòria que valgui un títol per a les vitrines del club i doni un punt d’ànim a un equip que ha passat d’acariciar el play-off d’ascens a lluitar per no caure en zona de descens. A la derrota contra el Llevant, Sarabia va veure un equip amb molt bona actitud que espera aconseguir una recompensa que canviï aquesta dinàmica negativa dels últims partits.


Respecte al Badalona, l’entrenador no es va mostrar confiat, ja que «ningú et regala res», tenint davant un equip que, segons Sarabia, destaca per la seva polivalència al ser capaç de poder «plantejar diferents coses». El Badalona Futur està, actualment, en la lluita per no baixar de segona RFEF, però el tècnic del combinat andorrà no es refia d’un equip que destaca per tenir «bones individualitats» tot i que «no estan on els hi agradaria», mencionava Eder Sarabia.


La polèmica del fet que l’Andorra haurà de jugar en gespa artificial va decebre al preparador tècnic, ja que, tot i ser l’equip de més alta categoria de la competició actual, no van demanar absolutament res a excepció de tenir en compte amb les condicions del terreny de joc on es desenvoluparà el partit, cosa que ha estat obviada per l’organització. Sarabia es lamentava d’aquesta mena de successos declarant que, tot i que ess’han d’assumir, «perjudica la competició».


Els tricolors intentaran emplenar la seva vitrina amb un trofeu que ja varen guanyar la temporada 1993-94 contra l’Espanyol  als penals, per tal de tornar amb confiança a la Lliga Smartbank, on porten 4 partits on no han pogut fer pujar al marcador ni un sol gol. Les crítiques a l’equip augmenten amb les derrotes contra Burgos, Albacete, Granada, Reial Saragossa i Llevant que han mermat la bona dinàmica d’un equip acabat d’arribar a la segona categoria més alta del futbol espanyol. A la primera volta de la lliga, es va poder veure un equip valent i encertat de cara a porta que aconseguia acariciar la zona de play-off d’ascens a la Lliga Santander, però aquesta segona volta ha començat molt complicada pels de Sarabia i ha fet que l’equip estigui a 5 punts per sobre del descens, a la 17a posició. El tècnic càntabre espera que una victòria a la Copa Catalunya sigui un impuls anímic per l’equip que necessita ser més encertat de cara porta per tal d’allunyar-se de les últimes posicions i recuperar aquella aura d’equip «mata-gegants» que es va fer entre els equips de segona durant l’anada de la lliga.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT