PUBLICITAT

Càritas Andorrana envia 25.000 € a les víctimes de Turquia i Siria

L’entitat emfatitza la necessitat de la col·laboració d’Andorra

Per Joan Jiménez

Càritas Turquia durant les operacions de socors
Càritas Turquia durant les operacions de socors | Càritas.org

El terratrèmol produït el darrer 8 de febrer a Síria i Turquia ha deixat desenes de milers de víctimes i ha afectat greument a la població d’ambdós països. Per tal d’ajudar a socórrer als afectats, Càritas Andorrana ha engegat una campanya de recaptació de fons per tal de donar suport i ajuda a les poblacions turca i siriana. En aquests primers dies de campanya, els resultats estan sent d’un rotund èxit, ja que Càritas ja ha pogut enviar 25.000 euros, provinents de particulars i de fons de reserva de l’entitat, que han anat destinats a la província turca de Malatya, on el terratrèmol va afectar amb més intensitat, arribant a una magnitud de 7,5 a l’escala sismològica de Richter.


El president de l’organització que gestiona aquesta campanya de recollida de fons, Amador Rocamora, va declarar que «des de l’entitat posem en marxa aquesta campanya per contribuir a pal·liar els efectes devastadors del terratrèmol i donar suport assistencial a la població turca i siriana en una situació d’emergència humanitària». Tot i les declaracions del ministeri d’exteriors del fet que no és té constància de cap andorrà que es trobés a les zones afectades, per Càritas Andorrana i el president Rocamora, aquesta és una situació greu, on s’han comptabilitzat més de 36.000 morts, més de tretze milions d’afectats i milers de persones desaparegudes, «que fa indispensable la col·laboració de la ciutadania andorrana».


La campanya s’efectua de forma que els fons recaptats per Càritas Andorrana son transferits a Càritas Internacional, qui gestiona el suport i les accions dutes a terme per les delegacions de l’entitat a Turquia i Síria, per tal de pal·liar, en el màxim que sigui possible, els múltiples danys que les famílies han patit per culpa d’aquesta gran catàstrofe enfocant, com a objectiu principal d’aquesta iniciativa, l’aportació de cobertura humanitària i sanitària als nens i famílies. 


Per tal que la participació en aquest procés de recaptació continuï aportant un bon nombre de fons a les víctimes, Càritas està oferint la possibilitat de realitzar donacions a través de la seva pàgina web (www.caritas.ad), sent apte realitzar la transferència des de qualsevol entitat bancària d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT