PUBLICITAT

Sis llistes nacionals

DA+CC, Acció, Andorra Endavant, PS+SDP i Liberals es presenten als propers comicis

Per Joan Jiménez

Tercera Via dona la sorpresa: Abandona en l’últim moment i no es presentarà a les urnes

Un cop finalitzat el termini perquè els partits polítics puguin presentar les seves respectives candidatures nacionals i parroquials, les formacions que es presentaran a les urnes nacionals són Demòcrates per Andorra + Ciutadans Compromesos, Concòrdia, Acció, Andorra Endavant, Partit Socialdemòcrata en coalició amb Progressistes Concòrdia i Liberals. D’igual forma, les diferents parròquies també han rebut les seves candidatures respectivament, on Sant Julià de Lòria i Andorra La Vella comptaran amb quatre candidatures, Escaldes-Engordany, la Massana i Ordino han obtingut tres llistes cadascuna, Encamp tindrà dues opcions electorals i, finalment, Canillo únicament tindrà la candidatura de DA+Independents el pròxim 2A.


En aquesta cita amb les urnes, no hi acudiran Unió Laurediana i Tercera Via, qui va emetre un comunicat on al·lega que no s’ha donat una cooperació i una unió dins del partit, i per això, la formació ha decidit no presentar-se a les eleccions per no haver pogut elaborar una posició consensuada i sòlida.


El pròxim mes d’abril, Demòcrates per Andorra es presentarà a les urnes amb un Xavier Espot al capdavant de la llista nacional, que buscarà la reelecció per continuar sent el Cap de Govern d’Andorra, acompanyat per la fins ara consellera del Comú d’Andorra La Vella, Meritxell López, com a número dos.


Enfront es trobarà una coalició d’esquerres entre el Partit Socialdemòcrata de Pere López amb SDP Progressistes. Per la candidatura nacional, la socialdemòcrata Judith Salazar serà la segona de la llista i en el número cinc se situa la primera progressista, Laia Moliné.


La llista de liberals serà encapçalada pel seu líder, Josep Maria Cabanes, on intentaran obtenir un resultat satisfactori en unes eleccions on tindran com a contrincant per primera vegada a l’escissió d’Acció. Al costat de Cabanes, Maria Isabel Lafoz servirà de número dos a la formació blava.


Com hem comentat, Acció afronta les seves primeres eleccions amb la ministra d’afers socials, Judith Pallarès, al capdavant per tal de tenir un debut electoral que provoqui un impacte significatiu. L’experta en la Unió Europea, Noëlia Souque, acompanyarà a Pallarès a la llista nacional.


La formació creada i dirigida per Carine Montaner, Andorra Endavant, s’estrena als comicis amb Noemí Amador per tractar d’obrir-se lloc entre les llistes nacionals.


Finalment, el també partit debutant en aquestes eleccions, Concòrdia, participarà en els seus primers comicis de la mà de Cerni Escalé, com a número u, acompanyat per Núria Segués, sent el cap de llista més jove d’aquestes elccions.


A la capital, es podrà optar per les opcions de DA+Liberals, Concòrdia, PS+SDP i d’Andorra Endavant.
Sant Julià de Lòria comptara amb les candidatures de DA+Liberal, Concòrdia+Desperta Laurèdia, PS+SDP i Andorra Endavant.
La població escaldenca escollirà entre DA+Acció, PS+SDP i Concòrdia.
A les eleccions a la Massana, es podrà votar per CC+DA, PS+SDP i Acció.
Ordino decidirà entre les candidatures de PS+XO, ACO+DA+Liberals i Andorra Endavant i, finalment, Encamp escollirà entre PS+AE i UP+DA.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT