PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bulent Karayilan pren iniciativa per enviar material i ajudar a Turquia

El propietari del restaurant Delícies Turques recapta roba

Per Sònia Lecha

Caixes i bosses preparades a un carrer d’Andorra per ser enviades.
Caixes i bosses preparades a un carrer d’Andorra per ser enviades. | B.K.

Bulent Karayilan és el propietari del restaurant Delícies Turques d’Escaldes-Engordany. A causa de la situació que està patint Turquia des de fa unes setmanes, el propietari d’aquest local ha pres la iniciativa de recaptar el màxim material possible per enviar-lo i ajudar. El que han enviat fins ara ha estat roba tèrmica, xandalls i tota mena de roba que pugui contribuir al fet que no passin fred. En aquest projecte «han col·laborat empreses com: Viladomat, Vallnord, Grandvalira i Seuwagen», va detallar Karayilan. També han comptat amb la col·laboració del Consulat General de Turquia que hi ha a Barcelona, amb el qual estan molt agraïts «per la gran ajuda».

El propietari del restaurant, com a iniciativa personal, va decidir tancar durant tres dies el seu restaurant  per poder organitzar tot el material que havien recaptat, ja que «el local estava ple de roba», va assegurar Karayilan. El responsable de Delícies Turques junt amb tres persones més d’Escaldes-Engordany, Govern i Creu Roja, van agafar tres furgonetes cedides per l’empresa Seuwagen i van anar fins a Turquia per portar el material recaptat. 

Des de l’aeroport del Prat, diumenge, van sortir dos avions cap a terres turques amb 87 caixes i 300 bosses industrials d’escombraries plenes de material . Karayilan va assegurar que «també hem enviat material a Síria». Han destinat un tràiler amb 25 caixes plenes de roba i menjar per ajudar, a causa de  la situació en la qual es troben. 

Actualment, ja no neccessiten més roba per enviar, el que demanen ara és material higiènic (estufes, lavabos portàtils, generadors...).  Les persones que vulguin donar estris higiènics, els poden portar al restaurant Delícies Turques, situat al carrer del Fener, número 16 d’Escaldes-Engordany. Una proposta que estan organitzant amb el Consulat General de Turquia amb seu a Barcelona. Tot aquest tipus d’equipament l’estan recaptant i l’enviaran quan es tingui la quantitat suficient per omplir un avió i destinar-lo a Turquia. Un enviament que esperen que es pugui produir en els dies que venen. 

Situació actual/La matinada del passat 6 de febrer hi va haver un terratrèmol amb una magnitud de 7,8 que va sacsejar Turquia i Síria. Una setmana més tard, ja han mort més de 36.500 persones i 85.000 han resultat ferides, segons informa El Periódico. A Síria els esforços de rescat han estat complicats per la guerra civil en la qual es troba el país. 

Per altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) explica que els supervivents a aquest moviment sísmic, molts dels quals s’han quedat sense lloc on viure, ara es podrien enfrontar a un «desastre secundari», ja que el fred i la neu provoquen unes condicions que empitjoren la situació, segons informa la CNN Español a la seva pàgina web. 
Una situació que cada dia és més complicada i on les xifres cada dia són més esgarrifants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT