PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El preu del carburant disminueix un 2,3% durant el mes de gener

Disminueix el cost de la calefacció i la locomoció

Per El Periòdic

Gràfic de l'evolució dels preus dels carburants
Gràfic de l'evolució dels preus dels carburants | EL PERIÒDIC

Durant el mes de gener ha disminuït el preu de tots els carburants en comparació amb el mes anterior. El del Gasoil de calefacció ha baixat un -2,3%, el del Gasoil de locomoció un -2,1%, el del Gasoil de locomoció millorat un -3,1%, el de la Gasolina sense plom de 95 octans un -2,5% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un -2,1%.
Destaca que el preu del Gasoil de locomoció millorat (1,497€) és superior al de la Gasolina sense plom de 95 octans (1,448€) però és inferior al preu de la gasolina sense plom de 98 octans (1,509€). 
Tot i que disminueixen durant el mes de gener, els preus han augmentat si els comparem amb el mateix període de 2022. El preu del Gasoil de calefacció ha augmentat un 24,7%, el Gasoil de locomoció un 21,8%, el Gasoil de locomoció millorat un 21,2%, el de la Gasolina sense plom de 95 octans un 7,4% i el de la Gasolina sense plom de 98 octans un 7%. 
 La comparativa dels preus mitjans dels últims dotze mesos amb el mateix període de l’any anterior, també constata un augment general. El del Gasoil de calefacció ha augmentat un 58%, el del Gasoil de locomoció i el del Gasoil de locomoció millorat han augmentat un 47,1% i un 46% respectivament. El de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans augmenten un 29,2% i un 27,8%.
Amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, queda constatat en el Gasoil de calefacció una tendència estable en l’últim mes i es manté en un -4,3%. En la resta de carburants, com el Gasoil de locomoció, s’observa una tendència a la baixa en els últims cinc mesos, situant.-se en un -3,1%. En el Gasoil de locomoció millorat s’observa una tendència a l’alça, tot i que negativa, en el darrer mes, i se situa en -0,5%. La Gasolina sense plom de 95 octans se situa en un -1,7%, constatant una tendència a la baixa i, la Gasolina sense plom de 98 octans es manté en un -1,6%, mantenint una tendència estable els últims dos mesos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT