PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El concert solidari ‘Units per Ucraïna’ recapta uns 20.000 euros

La camioneta va entregar 21 generadors elèctrics i mitja tonelada de roba

Per El Periòdic

Els voluntaris entregant les caixes a Creu Roja Polònia.
Els voluntaris entregant les caixes a Creu Roja Polònia. | Creu Roja Andorrana

El concert solidari ‘Units per Ucraïna’ organitzat pel grup d’antics alumnes de l’escola francesa i espanyola, va recaptar el passat 17 de gener, 20.209,49 euros, que s’han destinat a la compra de 21 generadors elèctrics i mitja tonelada de roba.
L’organització ha explicat que en total es van recollir 20.209,49 euros. 8.774,50€ de la venda de les entrades i els altres 11.435€ van arribar de les aportacions individuals als bancs Crèdit Andorra, Morabanc, AndBank. Aquests diners es van utilitzar per comprar 21 generadors i mitja tonelada de roba d’abric. 
El dia 2 de febrer la camioneta va sortir d’Andorra amb destí Lublin, una ciutat polonesa situada a prop de la frontera amb Ucraïna. Allà els dos voluntaris van entregar les caixes a la Creu Roja polonesa, perquè aquestes poguessin repartir-ho a Ucraïna.  Segons explica la Creu Roja, el repartiment va ser molt ràpid i fàcil, ja que s’havia enviat tot molt ben preparat, ben organitzat i ben distribuït, facilitant així la feina.
L’esdeveniment es va fer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb actuacions en directe del violoncel·lista Lluís Claret i el violinista Gerard Claret amb la interpretació d’una peça del compositor argentí Astor Piazzolla, el pianista Enric Bartumeu més conegut com Kic Barroc, que va presentar una adaptació jazzística de l’himne d’Ucraïna i del també pianista Jordi Barceló al capdavant de la Grossband i les Swing Girls, un trio de fèmines que repassa diferents dècades des dels anys 50 fins a l’actualitat. 
També hi va actuar la ballarina ucraïnesa Maryna Len i la seva escola Soul Dance, que van interpretar una coreografia del Cant dels Ocells, com a símbol de pau.
Del total recaptat amb el concert i les aportacions de la fila zero, se n’han fet servir 18.500€  deixant a data d’avui 1.710,42€ al banc. L’organització  s’està planejant si  volen donar continuïtat al projecte i s’envien a Ucraïna per seguir ajudant allà, o si iniciaran un nou projecte per enviar ajuda a Turquia i a Síria. Els comptes bancaris dels tres bancs seguiran oberts uns quants dies a l’espera de si hi ha alguna persona més que decideix fer una donació d’última hora. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT