PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú debuta avui als Mundials en la disciplina de paral·lel

Àxel Esteve també competirà «ple d’energia» el dissabte a Courchevel-Méribel en la cursa d’eslàlom

Per El Periòdic

Joan Verdú.
Joan Verdú. | Chistophe Pallot Agence Zoom

Joan Verdú debutarà avui als Campionats del Món de Courchevel-Méribel en la disciplina de paral·lel. «És un bon objectiu, anem a per ell, el 'feeling' és bo, les condicions d’entrenament també són bones, així que anem a lluitar-ho», va manifestar l’esquiador andorrà. 
Verdú va tancar ahir la segona jornada d’entrenament de paral·lel a la pista Emile Allais de Courchevel, just al costat on avui es jugarà la classificació per a la cursa del dimecres. La d’avui serà una cita en què només passaran els 16 millors esquiadors. «Bones sensacions en l’entrenament, no he tingut molts dies només per mi per preparar aquesta disciplina, on no he competit mai», va lamentar Verdú, que es va mostrar confiat en què pot fer un bon paper. 

De moment, l’andorrà es troba en bones condicions i l’objectiu és lluitar aquesta cursa: «Els dos dies que hem tingut han estat molt bons, amb molta qualitat, i de seguida m’he trobat còmode amb la disciplina». Així doncs, la confiança és un aspecte fonamental, i en té: «Estem confiats, motivats per avui, sobretot en la classificació», va assegurar.

Per un altre costat, Àxel Esteve competirà als Campionats del Món de Courchevel-Méribel en la disciplina d’eslàlom i farà front a aquesta fita ple d’energia: «Tinc moltes ganes i aniré a per totes», va afirmar. «Evidentment, estic molt content i il·lusionat d’haver-me classificat per a aquests Mundials», va explicar l’esquiador, que va destacar la importància d’uns Campionats del Món en la trajectòria d’un esportista: «La veritat és que és una cita que em feia especial il·lusió anar-hi aquest any».

El corredor ha deixat enrere els problemes físics al maluc que arrossegava, o almenys és una qüestió que considera «controlada». Així, «arribo en un bon moment, la veritat. Tinc les molèsties físiques més o menys sota control ara mateix i espero que segueixi així», va afirmar. 

La seva intenció en carrera serà posar en escena el bon esquí que està fent aquesta temporada: «Estic esquiant tot l’any a un bon nivell, i simplement desitjo poder arribar al dia de la cursa i demostrar la forma que tinc en entrenaments o carreres FIS, i segur que sortirà un bon resultat. Tinc moltes ganes i aniré a per totes».

Gabriel, 11è i Cornella, 17è al gegant de Maribor

L’equip de tècnica masculí amb Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella continua el seu bloc de gegant. Els dos esquiadors andorrans van competir ahir a Maribor (Eslovènia), on van quedar 11è i 17è, respectivament. Gabriel va finalitzar en l’11a posició amb 1.39.65, a 2.85 del guanyador, l’austríac Felix Marksteiner (1.36.80). L’andorrà havia fet el 18è temps a la primera mànega, amb +2.33, mentre que a la segona feia el segon crono parcial amb +0.52. Cornella acabava 17è després d’una primera mànega en què marcava l’11è crono amb +1.89, i una segona en què feia el 20è temps parcial amb +1.46. Finalment, finalitzava 17è amb +3.35.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT