PUBLICITAT

El cas dos Anjos

El pivot del MoraBanc està signant la millor temporada de la seva carrera esportiva i busca la consolidació

Per David Sansaloni

Dos Anjos realitza una esmaixada durant el partit de la final de la Copa Princesa davant el Zunder Palència.
Dos Anjos realitza una esmaixada durant el partit de la final de la Copa Princesa davant el Zunder Palència. | BALONCESTO ESPAÑA

El MoraBanc deixa de banda l’última derrota patida a la Copa Princesa davant el Zunder Palència, per centrar-se al 100% en el que queda de lliga regular d’aquesta LEB Or. L’objectiu de l’equip sempre ha sigut l’ascens directe a l’ACB, tot i el regust amarg de no haver pogut aconseguir el primer títol de la temporada. Això sí, el duel de Copa va tornar a deixar clar que hi ha jugadors que es troben en un estat de forma exemplar, com és el cas de Felipe dos Anjos.

El pivot va tornar a ser un dels referents del conjunt tricolor, mostrant-se imperial sota la cistella, registrant fins a 14 punts, un 5/8 en tirs de camp, vuit rebots totals i una valoració de 21, només per darrere de Micah Speight, que va ser el més destacat al Pavelló Municipal de Palència. No obstant això, el mèrit del jugador brasiler està en la seva regularitat, de la qual porta fent gala gairebé des de l’inici d’aquesta campanya. Dos Anjos està realitzant la millor temporada de la seva carrera esportiva, i així ho demostren les estadístiques.

L’entrenador tricolor, Natxo Lezkano, ha dipositat la seva confiança en el jugador, que no s’ha perdut cap partit de lliga (20) en els quals registra avui dia 225 punts (segon màxim anotador per darrere de Johnny Dee amb 252), un 71,3% d’encert en els tirs de dos punts, un 65,4% en els tirs lliures i un total de 70,7% en tirs de camp. A més, el brasiler és el màxim rebotejador del conjunt tricolor amb 127 (37 ofensius i 90 defensius), estadística a la qual se sumen els 23 taps duts a terme, i una valoració acumulada de 346, sent la més elevada de la plantilla.

«Crec que és el meu millor any. Vaig ser dels últims fitxatges del club, i tinc molt clar que venir al MoraBanc ha sigut bastant crucial per a mi», va declarar dos Anjos a aquest mitjà. El pivot es va mostrar humil amb els números, assenyalant que «l’equip està molt bé, sabem el que cal fer i tot això ajuda per tal de tenir aquests bons registres». No obstant això, la diferència per al jugador entre aquest any i els darrers està en les sensacions, i «aquesta confiança és la que potser no tenia abans, i m’ha demostrat que puc fer més i vull continuar progressant».

Lezkano, l’artífex

El creixement del jove ha sigut notori, personalment i professional. «Pots ser un portent físic i tenir talent, però mentalment has de creure-t’ho, saber el que fas i quines són les teves virtuts», va explicar el jugador, mentre afegia que «sabia del meu potencial, però mai arribava al punt de desenvolupar-lo, i en el moment que vaig arribar a Andorra l’entrenador [Natxo Lezkano] em va donar les claus per jugar millor». Per a dos Anjos, el tècnic basc «m’ha expandit la ment i la visió de joc, i ha sigut el que ha provocat aquesta explosió, augmentant el meu novell no només en un pas o dos, sinó que han estat com cinc», va dir entre somriures.

Quan l’equip acaba els entrenaments es pot veure el brasiler quedant-se una estona més, sigui tirant alguns tirs lliures o repassant amb Lezkano algunes premisses. «Em diu que jugui amb l’equilibri, que tinc un bon joc de peus que puc combinar amb la meva alçada», va explicar dos Anjos. La seva habilitat sota la cistella ha de ser determinant, i això el tècnic basc ho té molt clar. «Molts entrenadors m’han ajudat en la meva carrera, però amb Natxo [Lezkano] estic especialment agraït perquè vol el millor per a mi». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT