PUBLICITAT

Espot celebra la capacitat de DA de pactar a les llistes territorials

La consellera Meritxell López, número dos a la llista nacional demòcrata

Per Joan Jiménez

Xavier Espot durant el Congrés extraordinari de Demòcrates
Xavier Espot durant el Congrés extraordinari de Demòcrates | DA

El cap de govern en funcions, Xavier Espot Zamora, es va congratular ahir, durant el Congrés extraordinari de Demòcrates per a la validació de les candidatures de les eleccions generals celebrat al Centre de Congressos d’Andorra La Vella, el fet d’haver pogut presentar llistes electorals a totes les parròquies arribant a pactes amb diversos partits que permeten mantenir l’ideari polític de DA. Espot va remarcar que el seu partit no pot pactar amb partits que estiguin en contra del procés d’aproximació a Europa, que sigui favorable d’augmentar la pressió fiscal o de limitar les cotes de llibertat dels individus en favor de la innovació i l’emprenedoria empresarial. Aquests límits ideològics són els que, segons Espot, han estat respectats en els pactes que el partit, Demòcrates per Andorra, ha fet amb els seus socis en les llistes parroquials, on DA serà acompanyada per Acció, Liberals, Ciutadans Compromesos, ACO i UP.

El líder demòcrata va recalcar el fet que «nosaltres hem pactat amb totes aquelles persones que hem estat governant fins a l’últim dia, i, a més a més, ho hem estat fent bé, sense cridòria, sense estridències. En quatre anys, vostès (mitjans de comunicació) no hauran vist ni una declaració, ni un titular, ni tan sols un rumor de divergències, de disparitats o de dificultats en el si de partits que formaven part de la coalició». Amb aquestes paraules, el candidat nacional demòcrata va voler recalcar la lògica dels pactes que han dut a terme. Aquests s’han basat en l’experiència, des del partit taronja, de les relacions que han mantingut amb els seus socis de govern durant aquests últims quatre anys, «tenint tot el sentit del món culminar aquesta bona entesa, a través d’una coalició electoral».

Respecte al fet que ha pogut aconseguir el partit demòcrata de pactar amb L’A, al mateix temps que pactava amb Acció, Espot va declarar que «hem aconseguit la quadratura del cercle, que era, en certa forma, intentar reconciliar dos socis que, fins fa poc, eren un soci, i que, segurament i és normal, que encara hi hagi ferides».

D’altra banda, Meritxell López, fins ara consellera al Comú d’Andorra la Vella, serà qui acompanyi Xavier Espot a la llista nacional, a més de presentar-se a les set parròquies.

PS i SDP validen cinc candidatures conjuntes

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SDP van validar ahir amb els respectius comitès la presentació de la candidatura conjunta amb un total de cinc llistes per a les properes eleccions generals, segons van revelar ahir en un comunicat. El PS i Progressistes-SDP «sumaran esforços» amb l’aliança socialdemòcrata a la llista nacional, tal com ja havien anunciat públicament en roda de premsa el 26 de gener passat Jaume Bartumeu i Pere López. A més, l’aliança s’amplia a quatre parròquies: la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Pel que fa al PS, també concorrerà a Encamp acompanyat d’Agrupament Encampadà i a Ordino d’X’Ordino (amb Jean Michel Armengol de candidat).

A la llista nacional, SDP situa el seu primer representant al número 5 (Laia Moliné), mentre López anirà acompanyat de Judith Salazar, Susanna Vela i Pere Baró en els primers llocs de la candidatura. Pel que fa a les territorials, la formació progressista ha aconseguit col·locar candidats a totes les parròquies, amb cap de llista inclòs a la Massana (Michel Moliné). A Andorra la Vella el cap de cartell de la coalició serà Joaquim Miró, a Sant Julià de Lòria Gerard Alís i a Escaldes-Engordany David Pérez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT