PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acció presenta tres llistes amb la intenció de tenir grup parlamentari

El partit vol donar rellevància al lideratge de les dones dins la política

Per Sònia Lecha

Els candidats d’Acció que es presenten a les eleccions.
Els candidats d’Acció que es presenten a les eleccions. | ACCIÓ

Acció va convocar ahir una assemblea general extraordinària en un conegut hotel d’Escaldes-Engordany on va mostrar les tres llistes amb les quals es presenta a les eleccions generals del 2 d’abril. La cap de llista del partit, Judith Pallarés, en la presentació de l’acte va assegurar que «aquestes eleccions apunten a ser disputades». La llista nacional estarà liderada per tres dones: Judith Pallarés, Noëlia Souque i Agustina Grandvallet. Aquesta última és la presidenta de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (AMIDA). «El que volíem era donar rellevància al lideratge de les dones dins la política. Són dones molt preparades i relacionades amb el món associatiu», va explicar Pallarés.

Pel que fa a les candidatures parroquials, aquest partit es presenta a Escaldes-Engordany i a la Massana. En el cas de la llista escaldenca van comentar que hi haurà un acord amb Demòcrates i com a segon estarà Marc Margallon. I en la llista de la Massana estarà encapçalada per Josep Fusté i Rebeca Roger, com a segona. «Amb aquest acord volem arribar a constituir un grup parlamentari propi que esperem assolir-lo pels nostres propis mitjans» ,va assegurar Pallarés. La cap de llista va afegir que esperen aconseguir-ho tant per la seva candidatura nacional, com pel reforç que esperen tenir des de la Massana i per l’acord amb Demòcrates que han fet a la candidatura d’Escaldes-Engordany.

Respecte a la qüestió de no haver presentat més llistes parroquials, Pallarés va explicar que «som un nou projecte i hem volgut ser coherents amb les nostres possibilitats. Hem vist que hi havia moltes llistes i hem decidit fer els acords que necessitàvem per poder arribar al Consell General». 

La cap de llista va remarcar que «volen presentar un projecte renovador, que miri cap al futur i trobi la manera de treballar totes les vessants», referint-se a la sostenibilitat i als equilibris que necessiten com a partit. Acció és conscient del repte, però confia a poder arribar al Consell General.

Cabanes es presenta com a «garantia d’estabilitat»

Amb la presència de 200 afiliats, Liberals d’Andorra (L’A) va ratificar ahir la llista nacional encapçalada per Josep Maria Cabanes, i també les candidatures territorials en què concorrerà conjuntament amb Demòcrates. En concret, L’A es presenta a les parroquials amb el número 2 i 4 a Sant Julià de Lòria, el número 3 i 5 a Andorra la Vella i el 3 a Ordino. Cabanes va afirmar que «volem ser garantia d’estabilitat».

Andorra Endavant dona la sorpresa amb Elisa Muxella

La directora de l’Institut de Drets Humans, Elisa Muxella, serà la cap de llista de la llista parroquial d’Andorra la Vella d’Andorra Endavant, segons va anunciar ahir a les xarxes socials la consellera no adscrita Carine Montaner. «Es tracta d’una candidatura potent amb persones lluitadores contra les injustícies que estimen el país i que volen millorar Andorra», va afirmar Montaner. Dídac Tomàs serà el segon de la llista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT