PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alguna cosa falla

L’FC Andorra suma cinc derrotes consecutives i s’acosta perillosament a la zona de descens a Primera RFEF

Per David Sansaloni

Bakis es lamenta en un moment del partit contra el Llevant al Ciutat de València (1-0).
Bakis es lamenta en un moment del partit contra el Llevant al Ciutat de València (1-0). | @FCANDORRA

L’FC Andorra va sumar dissabte una nova desfeta, la cinquena consecutiva a LaLiga SmartBank, contra el Llevant UD al Ciutat de València (1-0). El matx va seguir exactament el mateix guió que els darrers, i el solitari gol de Bouldini va servir perquè els tricolor continuessin sense treure el cap de terra. A més, i per afegir una mica més de crueltat a la causa, l’anotació del davanter granota va venir després d’una errada per manca de comunicació entre Nico Ratti i Mika Mármol, que van xocar dins l’àrea, deixant una pilota morta que no va dubtar a aprofitar l’atacant local.


Els andorrans es troben en caiguda lliure, i és que no coneixen la victòria des de fa més d’un mes, que va ser contra el Burgos a casa per 3-1. Tanmateix, pel que fa a les trobades lluny del Principat, el conjunt dirigit per Eder Sarabia s’ha de remuntar fins al passat 28 de novembre per recordar l’última alegria, a Can Misses davant l’Eivissa per 0-1. Ara, amb la jornada 27 d’aquesta Segona Divisió del futbol espanyol encara per acabar, l’FC Andorra se situa 16è amb 32 punts, a esperes del que facin els equips perseguidors com l’Sporting de Gijón, el Racing de Santander i la Ponferradina.


Una victòria de l’Sporting col·locaria els tricolor en la 17a posició, mentre que si Racing de Santander i Ponferradina sumen tres punts aproparien la zona de descens a només dos punts. Davant d’aquesta situació tan delicada, Sarabia va tornar a comparèixer després de la derrota a València, afirmant que «m’encanta el que estic veient del meu equip i aquest és el camí, però per descomptat m’agradaria que guanyéssim més». El tècnic basc també va ser preguntat sobre els motius de les 13 derrotes que acumula l’equip a la lliga, i va assenyalar que «aquest esport és així, i pots estar molt de temps intentant que passen més coses de les que vols, però si no estàs encertat a l’àrea rival, dones aquesta opció que et guanyin».


Fent referència al partit, Sarabia no va trobar «cap acció en la qual Nico Ratti hagi hagut d’intervenir i nosaltres, sense haver tingut cap ocasió claríssima, el volum d’arribada, de generar, d’estar a prop de la seva àrea ha sigut molt superior». Novament, els andorrans van sortir del terreny de joc sense premi «a causa de situacions que no pots controlar». L’altre punt del qual Sarabia va donar la seva opinió va fer referència a la possibilitat d’establir un pla B. «Què és un pla B?», va dir el tècnic, mentre afegia que «si penséssim així faríem aquest pla des del primer minut, i possiblement tindrem un altre tipus de jugadors.

 

La banqueta no preocupa

 

Tal com sol passar al món del futbol, el primer qüestionat després d’arrossegar una dinàmica tan negativa és l’entrenador. De fet, des que Sarabia va agafar les regnes de l’FC Andorra, l’equip no havia viscut mai, ni de ben a prop, una situació com aquesta, amb cinc derrotes consecutives. Sobre la seva continuïtat, l’entrenador basc va declarar que «com més temps li dedica un entrenador a defensar el seu lloc, menys pensa en aquelles coses que pot controlar, i estic molt tranquil».


D’aquesta manera, Sarabia va afirmar que «he d’estar centrat en la meva feina, estiguem a dalt o a baix, perquè si tinc altres coses al cap el primer perjudicat soc jo, i he d’estar en les millors condicions per transmetre-ho als jugadors». La Copa Catalana contra el Badalona podria suposar un punt d’inflexió. 

 

Les claus

 

-Ratxa: Amb cinc derrotes consecutives a la motxilla, el fet de tornar a guanyar comença a ser veritablement necessari.

-Psicologia: L’equip continua jugant amb el mateix estil, però l’aspecte mental és el que està decantant la balança de resultats.

-Errades: La manca d’oportunitats clares de gol, sumat a les errades puntuals, està provocant que l’equip ho pagui car.

-Copa Catalana: La final de la Copa Catalana, el dimecres contra el Badalona, pot servir per tornar la confiança al vestidor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT