PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc busca el primer títol de la temporada

Els tricolor s’enfronten al Zunder Palència en el que serà un duel d’entitat

Per David Sansaloni

Dee intenta la cistella en l’últim partit de lliga davant l’Albacete.
Dee intenta la cistella en l’últim partit de lliga davant l’Albacete. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc ja és a Palència, on d’aquí poques hores, concretament a partir de les 19.30, lluitarà per fer-se amb el primer títol de la temporada. La final de la Copa Princesa enfrontarà els tricolor amb el Zunde Palència, com a segon i primer classificat de la LEB Or, respectivament, en un dels duels més esperats de la temporada. Amb l’espineta clava del partit d’anada, els andorrans volen donar un cop sobre la taula d’una vegada per totes, i que aquest matx serveixi de missatge pel que queda de lliga regular. 


No obstant això, i deixant de banda tot allò que engloba el fet de disputar una final per un títol, els jugadors dirigits per Natxo Lezkano tenen clar quin és l’objectiu prioritari. Tal com va indicar el pivot Felipe dos Anjos, la Copa i la lliga són dos escenaris completament diferents, «i tenim clar on volem arribar». L’ascens a l’ACB no passarà per guanyar o no la Copa, però sí que podria donar alè a l’equip que acabi sortint vencedor. 

De fet, Lezkano va ser clar en afirmar que «el que transmetem de portes endins al vestidor és que s’ha de prendre com si fos un parèntesi en la lliga, sense res a veure». Ha de ser com una finestra, com quan els jugadors van amb les seves seleccions, i aprofitar per a entrenar per al partit següent». El pla d’entrenament de cara a afrontar aquesta cita ha canviat al llarg de la setmana per als del Principat, i han sigut uns dies «durs, a nivell de càrrega i petites lesions pel fet d’acumular tres  partits, i no ha donat temps del tot a recuperar», va assenyalar el tècnic basc, mentre afegia que «arribem amb jugadors una mica tocats, però amb bones sensacions i molta il·lusió».


Pel que fa al Palència, el conjunt dirigit per Pedro Rivero no sap el que és perdre a casa aquesta temporada, i continua compartint el lideratge de la lliga amb el MoraBanc, amb 18 victòries i només dues derrotes. Per a Lezkano, la pressió per a uns o per als altres no serà un factor diferencial i, és més, «no crec que afecti molt a l’equip local en línies generals, cosa que no significa que no puguem guanyar». Els dos equips es troben a un nivell molt parell, «i és clar que jugar a casa és molt millor perquè t’estalvies el viatge, jugues davant del teu public, i això t’empeny a tots els nivells», va detallar el tècnic tricolor, que també va voler deixar clar que «el nostre és un equip amb experiència, que li agrada jugar en aquesta mena d’ambients, amb un pavelló ple i molta expectació». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT