PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord amb Espanya per impulsar una estratègia de cooperació transfronterera

Ambdues delegacions aborden l’estat de les negociacions amb la Unió Europea

Per El Periòdic

Maria Ubach i José Manuel Albares, ahir a Madrid.
Maria Ubach i José Manuel Albares, ahir a Madrid. | SFGA

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i el seu homòleg espanyol, el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, van tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals i van compartir la situació política, econòmica i social dels dos països en la trobada d’ahir a Madrid. Ubach i Albares van destacar la importància de la cooperació transfronterera, i van acordar impulsar una estratègia per fomentar els vincles entre ambdós estats.

Durant la reunió els ministres van abordar l’agenda i l’estat de les negociacions de l’acord d’associació amb la UE. La titular d’Exteriors en funcions, Maria Ubach, va traslladar al seu homòleg la importància que té la presidència d’Espanya del Consell de la UE, durant el segon semestre del 2023, moment en què es preveu que conclogui la negociació.

Ambdós ministres van coincidir en el fet que l’acord d’associació és un instrument clau en el creixement econòmic i social, tant per a Andorra com pels territoris que l’envolten, tenint en compte el rol del Principat en el desenvolupament econòmic del Pirineu.

Pel que fa a la cooperació amb la Conferència Iberoamericana, Ubach va compartir amb el ministre Albares la voluntat d’Andorra d’organitzar un fòrum digital, fet que donaria continuïtat a les temàtiques impulsades durant la presidència andorrana.

Finalment, els ministres es van felicitar de la celebració durant el 2023 del 30è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països.

PUBLICITAT
PUBLICITAT