PUBLICITAT

Encamp

L’Andorra Mountain Music tindrà lloc l’abril o el juny de l’any vinent

Si el Cirque du Soleil no renova el contracte, se celebrarà el juliol

Per Albert Belis

Una sessió anterior de l'esdeveniment.
Una sessió anterior de l'esdeveniment. | A. T.

L’Andorra Mountain Music no es farà enguany, perquè ja estan programats altres esdeveniments similars. Però l’any vinent sí que se celebrarà, tot i que encara no està definit quina serà la data triada. Segons va revelar a EL PERIÒDIC el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, les opcions preferides serien a finals de l’hivern (cap a l’abril) o a finals del mes de juny. Ara bé, si l’espectacle del Cirque du Soleil no té continuïtat més enllà d’aquest estiu –acaba contracte aquest any i s’ha de renovar– tindria lloc el mes de juliol. 

La voluntat d’Andorra Turisme és que puguin tirar endavant les dues iniciatives, però en el cas de la companyia canadenca dependrà de la voluntat del nou Govern i de l’acceptació per part del públic de l’espectacle d’aquest proper estiu. «És molt difícil valorar el Cirque du Soleil després de dos anys de pandèmia, seria injust, perquè no és real, però si estem en un 80 o 90% de capacitat, si la valoració del públic és de 8 sobre 10 i, per tant, la gent surt encantada, òbviament la nostra recomanació al nou Govern i al nou ministre serà continuar i començar a negociar amb la companyia», va assegurar Budzaku. Ara bé, «si baixa el nivell de satisfacció i no podem mantenir el ritme de les vuit edicions anteriors, no continuarà, però és molt difícil trobar una marca de fora que generi un 80% de les visites al país prioritàriament per aquest espectacle, no és normal, només passa amb el futbol».

Així les coses, segons el director d’Andorra Turisme, hi ha dues opcions per a l’Andorra Mountain Music. «La primera seria mantenir la notorietat de marca a finals d’hivern quan baixa l’arribada de visitants d’esquí o a l’inici de l’estiu, però el juliol és el mes preferit per a nosaltres, tot i que és un mes reservat, en principi, per al Cirque du Soleil, amb un poder d’atracció més que demostrat, però val molts diners, en concret 2,7 milions d’euros, amb un retorn que arriba als 20 milions», va puntualitzar. Així, «si el que posa els diners, que és el Govern, no ho veu clar, per respecte ho he de deixar obert a la seva decisió, però nosaltres no tenim dubtes». L’Andorra Mountain Music ha aconseguit, en les dues edicions celebrades a Soldeu i Andorra la Vella, unes xifres força bones: una ocupació hotelera del 75% i un 80% d’entrades venudes.

Creadors de contingut

A banda de l’Andorra Mountain Music i el Cirque du Soleil, darrerament ha sortit a la llum la possibilitat de celebrar un altre esdeveniment de masses a Andorra. Es tracta dels premis Esland als millors creadors de contingut en línia de parla hispana, que ja han tingut lloc a Espanya i a Mèxic. «M’ho han demanat molt i crec que la capacitat d’organització és obvi que és possible, perquè nosaltres hem fet de tot aquí, però buscar un lloc per fer-ho amb les xifres d’assistència que es parlen, amb 15 o 20.000 persones, no acabo de veure a quina ubicació es faria». 

Sobre si es podria celebrar en alguns dels emplaçaments que s’ha celebrat l’Andorra Mountain Music (la plataforma de Soldeu o l’Estadi Comunal Joan Samarra), «cal tenir en compte que el format és diferent, però si és per iniciativa és molt bona, ja que representa un esdeveniment del món modern i si algú veu que Andorra té la capacitat de fer-ho, doncs estem encantats i ajudarem en tot el que puguem; ara bé, el que ha dit que es farà, no sé en quin lloc pensa, no he parlat amb ell». Així doncs, «no veig desavantatges en programar un esdeveniment d’aquest tipus, ja que no aporta res de negatiu; és possible que s’acabi fent, però ara mateix tinc poca informació», va reconèixer Budzaku.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT