PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les quotes de temporers d’estiu del sector hoteler es repetiran

Segons Rossell i Torres la prova pilot ha tingut un balanç molt positiu

Per El Periòdic

Els ministres Rossell i Torres, a la reunió amb els representants del sector hoteler.
Els ministres Rossell i Torres, a la reunió amb els representants del sector hoteler. | Govern d\'Andorra

El ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, i el ministre de turisme i Telecomunicacions en funcions, Jordi Torres, es van reunir ahir dijous amb els representants del sector hoteler per exposar-los el balanç de les quotes de la temporada d’hivern. En la trobada es va confirmar que es repetirà una quota per a l’estiu, un aspecte que aquesta mateixa setmana des de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), s’havia reclamat.


En la trobada van explicar l’aprovació d’un total de 7.222 places, de les quals, actualment n’hi ha 6.318 cobertes. D’aquestes, la gran majoria estan destinades al sector hoteler: 3.990, i la resta es distribueixen entre les estacions d’esquí, agències de viatge, botigues de lloguer d’esquís i  els comerços. 
En la reunió també es va fer un balanç positiu de la prova pilot de les quotes d’estiu. De les 1.702 persones que hi van participar durant la temporada d’hivern del 2021, 1.141 han repetit, i gairebé 1.4000 han repetit durant aquest darrer hivern. Les dades, més altes que la temporada passada confirmen el repunt del turisme, així com la millora de tot el sector respecte l’any anterior. 


També cal recordar que el mes d’octubre es va modificar el Reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de les autoritzacions de treball fronterer, flexibilitzant els requisits dels treballadors temporers de fora que han estat al país en diverses èpoques. 


Amb aquesta modificació es permet que les persones que hagin treballat durant tres temporades, sense la necessitat de ser consecutives, al Principat en la mateixa ocupació, podran optar a aconseguir el permís de residència i de treball.
Recordem que aquest reglament es desglossa en 10 articles, en els quals es defineix quin es el seu objectiu; es fixa el nombre d’autoritzacions que són objecte de la quota general aprovada; incideixen en els requisits salarials de titulació i d’experiència, i també en els visats; estableixen els requisits per renovar les autoritzacions; determinen la possibilitat excepcional d’ampliar el nombre d’autoritzacions i de tancar i reobrir la quota, i regulen la vigència de les autoritzacions concedides. 


El tràmit pot demanar-se al Departament d’Immigració a partir del dilluns 3 d’abril. Rossell i Torres van explicar que actualment hi hauria 1.281 persones que podrien acollir-se a aquest nou reglament. 


A la reunió també hi eren el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León; el director d’Immigració, Jesús Guardiet, i el director de Turisme, Sergi Nadal; del sector hoteler estaven presents la Unió Hotelera, la Cambra del Comerç i l’Associació d’Empreses d’Allotjament turístic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT