PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cande Moreno, 15a al segon entrenament de descens del Mundial

L’andorrana finalitza amb un crono d’1.31.07, a +1.27 del millor registre

Per El Periòdic

Cande Moreno, durant l’entrenament d’ahir.
Cande Moreno, durant l’entrenament d’ahir. | Alexis Boichard Agence Zoom

Els Campionats del Món d’esquí alpí continuen el seu camí a Courchevel-Méribel. La jornada d’ahir va estar reservada per al descens femení, concretament per a una nova cita d’entrenament, la segona després del parèntesi del supergegant del dimecres. Així, si en la primera pràctica de dimarts Cande Moreno va marcar el 18è crono, ahir va anar més enllà, signant una bona 15a posició.


Les sensacions sobre la pista han agafat un nou camí, més positiu, per a Moreno, que va poder millorar i va consolidar la seva adaptació a la pista de Méribel. L’andorrana, amb el 15è temps, va deixar un crono d’1.31.07, a +1.27 del millor registre, que va ser per a l’austríaca Stephanie Venier, amb un 1.29.80. L’esquiadora de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va signar el 14è temps al primer intermedi, es va situar 16a en el segon, 17a en el tercer, i en el quart va marcar el 10è parcial, per passar pel cinquè intermedi 16a i, ja a meta, deixar el crono en l’1.31.07 que la situava finalment 15a. Cal recordar que en el primer entrenament, celebrat el dimarts, Moreno va fer el 18è temps, a +1.61 del millor registre.


«Avui ha estat bé, i ha esquiat amb unes millores notables des de l’última pràctica», va dir l’entrenador de l’andorrana, Dejan Poljansek, mentre afegia que «encara té dues o tres coses que haurem de corregir, i que les podem corregir, que és el més important». Per la seva part, el director d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, va explicar el seu punt de vista, assenyalant que «ha corregit els dos o tres petits errors de línia, i la veritat és que ha anat molt bé. Està 15a, i ara la qüestió és seguir treballant alguns detalls que haurem d’acabar de polir de cara a l’entrenament de demà, per a després, el dissabte, reproduir aquest esquí».


Vidosa també va afirmar en acabar la sessió que «estaria molt bé que acabés dissabte en la posició que ha acabat avui», una declaració d’intencions que pot materialitzar-se si Moreno aconsegueix continuar amb aquesta bona dinàmica basada, sobretot, en les sensacions a l’hora de trepitjar la neu. Cert és que Courchevel-Méribel ha presentat uns circuits complicats, ja no pel format del traçat, sinó per la neu allà posada, que a vegades ha excedit la duresa habitual. De fet, aquest fet és el que més va perjudicar l’esquiadora tricolor quan va prendre part en la cursa de supergegant d’aquests mundials, la qual no va poder acabar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT