PUBLICITAT

Andorra la Vella

La meta queda clara

El MoraBanc arriba amb tot per fer-se amb el títol de la Copa Princesa demà a la casa del Zunder Palència

Per David Sansaloni

Els jugadors del MoraBanc celebre l’última victòria a la LEB Or davant l’Albacete, al Poliesportiu.
Els jugadors del MoraBanc celebre l’última victòria a la LEB Or davant l’Albacete, al Poliesportiu. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc afronta demà un partit clau en alguns aspectes, sobretot per tractar-se del primer títol en joc de la temporada. No obstant això, guanyar, o no, la Copa Princesa davant el Zunder Palència (demà a partir de les 19.30 hores al Pavelló Municipal d’esports de Palència), no influirà en l’objectiu final dels tricolor: l’ascens a l’ACB. Amb tants punts de vista respecte d’aquest matx, una cosa ha quedat clara al llarg d’aquesta setmana, i és que els jugadors de Natxo Lezkano han preparat el partit a consciència i sortiran a per totes.


Així ho va explicar a aquest mitjà un dels homes clau de la temporada per al MoraBanc, com és Felipe dos Anjos. El pivot ha tingut una evolució notòria des del començament de la temporada fins avui dia, convertint-se en la referència principal sota la cistella. Pel que fa a la cita, els andorrans no viuran un duel fàcil, i el que és segur és que hi haurà un aspecte a tenir en compte. «La intensitat serà un factor clau, i qui s’imposi en aquest aspecte tindrà mig partit guanyat, i som molt conscients», va declarar el pivot tricolor, mentre afegia que, a més, «això se sumarà a les capacitats defensives que mostren tant un equip com l’altre, i si estàs bé en defensa tindràs molt de camí recorregut».


Davant d’una final com aquesta, tothom pot pensar que la pressió hi és, i sí que «es nota que és una setmana diferent, en la qual estem entrenant més aspectes, però no tenim aquesta eufòria que pot acabar desconcentrant-nos». El vestidor sap que hi ha un títol en joc, però «estem centrats en el nostre treball. No obstant això, penso que per a un equip com nosaltres, que ha tornat a la LEB Or després de tants anys, recollir un títol aquesta temporada pot servir per reafirmar moltes coses».


A l’altre costat estarà el Zunder Palència, que està sent una de les revelacions del campionat, no per haver-se col·locat a dalt a la classificació, sinó pel fet d’haver pogut mantenir el ritme, i inclús superar-lo, a un equip com el MoraBanc. Ambdós conjunts arriben amb 18 victòries i dues derrotes a la lliga, amb l’al·licient que el Palència encara no sap el que és perdre a la seva pista. «Ens ha sorprès bastant i han demostrat que són un equip increïble, però això no treu el fet que nosaltres també ho som, i lluitarem el que faci falta», va dir dos Anjos. El pivot també va deixar clar que serà un partit «molt diferent del d’anada a la lliga, ja que tots dos hem evolucionat molt».

 

Sense càrrega psicològica

 

El matx tindrà una importància relativa per al MoraBanc. La il·lusió per aconseguir un trofeu hi és, i «a tothom li agrada guanyar un títol, però hem de tenir molt clar quin és el nostre objectiu principal, i passa per la lliga, per fer-ho bé en aquest escenari i poder assolir l’ascens a l’ACB», va assenyalar el brasiler.


La derrota també és una opció que està present, i sobre les afectacions que aquest fet podria tenir sobre la plantilla tricolor, dos Anjos ho va tenir molt clar: «Estem capacitats mentalment per a, passi el que passi, tenir el cap en la lliga, i una vegada acabi el partit hem de tornar a posar-nos el xip de la LEB Or». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT