PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’aproven tres programes per ajudar les persones aturades

L’objectiu és donar suport als joves amb dificultats per accedir al mercat laboral

Per El Periòdic

L’edifici del Servei d’Ocupació
L’edifici del Servei d’Ocupació | ARXIU ANA

El Govern ha aprovat tres programes per al 2023 de foment de la contractació per millorar l’accés a llocs de treball de les persones que es troben en situació de desocupació. Els programes donen continuïtat als ja endegats els anys anteriors. Es tracta del de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic i les entitats d’iniciativa social, el de foment de la contractació en el sector privat i el de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius que han assolit les competències d’un programa d’inclusió sociolaboral. Tots tres han obtingut un dictamen favorable per part del Consell Econòmic i Social.

El programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic per l’any 2023 es continua adreçant a les persones que es troben inscrites en recerca de feina al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA), que formen part dels col·lectius amb més dificultat per accedir al treball, en concret a les persones més grans de 45 anys, les persones de 16 a 25 anys, les persones aturades de llarga durada amb més de sis mesos d’inscripció consecutius al SOA, les persones a les quals s’ha resolt la concessió de la prestació per desocupació involuntària, mentre aquesta resolució és vigent, les persones amb discapacitat i les persones que es troben en situació de vulnerabilitat en la modalitat d’intervenció de treball amb suport.

Aquest 2023 també es desenvoluparà el programa de foment de la contractació en el sector privat adreçat a les persones inscrites en recerca de feina al SOA que formen part dels col·lectius amb més dificultat per accedir al treball i que poden requerir mitjans de suport per afavorir el desenvolupament adequat de les tasques assignades. La finalitat del programa és fomentar la contractació de forma estable.

Tal com va explicar  el ministre Portaveu en funcions, César Marquina, s’han incrementat els imports de la subvenció per part del Govern amb el mateix percentatge de l’augment del salari mínim. Així, s’eleva de 300 a 320 euros mensuals durant els sis mesos del contracte de durada determinada i de 450 a 480 euros mensuals els posteriors sis mesos del contracte indefinit, amb una subvenció total de 4.800 euros per a tota la durada del programa. D’altra banda, es manté una prima total de 500 euros per a les empreses que contractin més d’una persona, aplicable a la contractació mitjançant qualsevol dels programes destinats a la contractació en el sector privat vigents el 2023.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT