PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Espanya acorden ampliar les prestacions sanitàries

Els residents de l’Alt Urgell reclamen poder fer ús de les instal·lacions de l’UCI d’Andorra

Per El Periòdic

El ministre de Salut, Albert Font i la ministra espanyola de sanitat, Carolina Darias signant l’acord.
El ministre de Salut, Albert Font i la ministra espanyola de sanitat, Carolina Darias signant l’acord. | Govern d\'Andorra

El ministre de Salut en funcions, Albert Font, i la ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias ,van signar ahir el protocol d’entesa en col·laboració sanitària entre Andorra i Catalunya. Aquest acord, llargament reivindicat des de la Seu d’Urgell, permetrà que els veïns i veïnes de l’Alt Urgell puguin ampliar les prestacions sanitàries a Andorra, concretament, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així mateix, el conveni en qüestió també permetrà incrementar els serveis sanitaris als residents d’Andorra.

Entre les demandes més sol·licitades, els residents de l’Alt Urgell reclamaven poder fer ús de les instal·lacions de l’UCI d’Andorra amb l’objectiu d’evitar desplaçaments més llargs a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida o a Barcelona, i també poder fer ús de certes especialitats hospitalàries que no disposa la Seu d’Urgell o que hi són amb una freqüència insuficient, com ara el servei de neurologia o dermatologia.

El protocol, segons va anunciar ahir Jordi Font, també recull la voluntat d’intercanviar experiències en àrees específiques com la gestió d’emergències i medicina de catàstrofes a la zona fronterera comuna; col·laboració en matèria d’assistència sanitària i gestió compartida de recursos; cooperació en la formació i recerca; desenvolupament de la innovació tecnològica; col·laboració en especialitats assistencials; accés a medicaments i cooperació en matèria de donació i trasplantaments d’òrgans i teixits, entre altres.

El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va assegurar que «des de l’Alt Urgell vetllarem perquè el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya prioritzi un bon desplegament i una bona concreció d’aquest conveni per tal de fer passos endavant en la qualitat assistencial dels nostres ciutadans».

Finalment, per tal de tenir una continuïtat del progrés dels punts previstos al protocol, el Govern ha creat la comissió de seguiment amb representants d’ambdós països que es reunirà una vegada a l’any. El protocol va entrar en vigor ahir i es mantindrà per un període indefinit. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT