PUBLICITAT

El síndic general tramet els canvis al decret de pròrroga

  • Font (PS) i Torres (CR) diuen que estudiaran el contingut abans de posicionar-se
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

El síndic general, durant la reunió de la Comissió Permanent de divendres, va trametre als representants dels grups parlamentaris l'informe amb les modificacions que el Govern està disposat a fer al decret de pròrroga pressupostària, tot i que el nou text encara no ha estat publicat al BOPA. Per aquest motiu, l'òrgan està en espera de posicionar-se sobre si es manté la invasió de competències i, si fos el cas, portar l'afer al Tribunal Constitucional. Tant Jordi Font, del grup parlamentari socialdemòcrata, com Joan Torres, del grup parlamentari reformista, van explicar, en declaracions a l'ANA, que en els propers dies s'estudiaran l'informe, i també que se'n tornarà a parlar en una nova reunió de la Permanent, que es podria convocar de cara la setmana vinent.

El síndic general va trametre als membres de la Permanent l'informe que el Govern va encarregar al doctor en dret Joan Amenós Álamo. A partir d'aquest informe, l'Executiu va decidir, dels quatre articles que la Sindicatura considerava que envaïen competències, mantenir-ne els 3.2 i 6.1, eliminar un fragment de l'article 4.2 i retirar el 6.2.

mantenir l'esperit / Segons el Govern, les modificacions introduïdes al reglament de pròrroga pressupostària s'han fet tenint en compte l'informe d'Amenós Álamo i amb la voluntat de mantenir l'esperit del decret –un decret aprovat per la manca de pressupost per segon any consecutiu. De fet, el portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, va explicar dimecres passat que la voluntat del text, que desenvolupa l'article 22 de la Llei general de les finances públiques, és garantir el funcionament de l'Administració tot i la falta de pressupost per a aquest exercici.

A partir de l'informe d'Amenós Álamo, l'Executiu va concloure que tant l'article 3.2 com l'article 6.1 «són correctes i s'ajusten a dret», malgrat ser els més polèmics. El primer és el que permet prorrogar no només els comptes del 2009, sinó també les modificacions pressupostàries del 2009 i el 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT