PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 16.000 alumnes a la 1a fase del Dictat Nacional

Els tres millors estudiants de cada classe passaran a la final del 22 de maig

Per El Periòdic

Una participant en el Dictat Nacional durant l’anterior edició.
Una participant en el Dictat Nacional durant l’anterior edició. | Govern d’Andorra

La primera fase del Dictat nacional es va dur a terme ahir amb els 1.600 alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius. La iniciativa, organitzada pel Servei de Política Lingüística, es va celebrar de forma simultània a totes les escoles del país a través d’un enregistrament del text en format de vídeo.

Enguany, per als alumnes de tercer es va triar un fragment del conte La coixa i la lluna d’Eva Arasa, amb el qual l’autora va guanyar el premi Pirineu de narració literària en la darrera edició dels premis Homilies d’Organyà. I per als alumnes de quart es va escollir un fragment de la novel·la Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà, obra guardonada amb el premi Anagrama de novel·la en català i el Premi de literatura de la Unió Europea, entre d’altres.

Els tres millors alumnes de cada classe passaran a la final, que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril a Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on competiran per endur-se xecs de 600, 350 i 150 euros. A més, tots els finalistes rebran un exemplar de l’obra de la qual s’extraurà el fragment del Dictat, i com ja és habitual, l’autor o autora del text hi serà present per signar llibres.

L’actriu Lua Roca va posar veu als enregistraments dels textos d’aquesta primera fase i serà l’encarregada de dictar els de la final. L’any passat, com a novetat, les gravacions de la primera fase es van filmar en format de vídeo per facilitar la comprensió als alumnes amb dificultats auditives. En aquest sentit, cal recordar que tradicionalment el dictat s’oferia en format d’àudio, però en vista de l’èxit que va tenir aquesta iniciativa, enguany s’ha optat pel format de vídeo per a tothom.

PUBLICITAT
PUBLICITAT