PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reflexió i contraatac

L’FC Andorra passa pel seu pitjor moment futbolístic i el vestidor apel·la a la «tranquil·litat» i a la «confiança»

Per David Sansaloni

Eder Sarabia dirigeix un discurs als seus jugadors, just abans de començar l’entrenament d’ahir al matí a l’Estadi Nacional.
Eder Sarabia dirigeix un discurs als seus jugadors, just abans de començar l’entrenament d’ahir al matí a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra afronta uns dies clau per l’esdevenir de la temporada. L’equip no passa pel seu millor moment esportiu i, és més, arrossega la pitjor ratxa de resultats des que Eder Sarabia va agafar les regnes del vestidor. Els jugadors van tornar ahir a la feina per preparar de la millor manera possible el pròxim partit de lliga, i el principal dubte estava en el fet de conèixer en quin punt, sobretot anímic, estava de la plantilla.


«Estem fotuts perquè volem guanyar, però entenem que és part del futbol», va explicar Sergio Molina, una de les peces amb més pes al vestidor. Tanmateix, el migcampista va afegir que «necessitem tranquil·litat i confiar en el que fem. Hi haurà dies que ho mereixerem menys i serem nosaltres els que guanyem en l’últim minut i els que traguem algun resultat positiu».


La clau, segons Molina, estarà en el fet de «treballar més que mai, confiant en cadascun de nosaltres, en el que fem, que jo crec que són moltes coses bones». Els resultats, diu, «arribaran de totes totes, perquè tenim un grup molt bo, que fa les coses molt bé i que s’esforça perquè tot acabi arribant». L’FC Andorra registra quatre derrotes consecutives, i veu a només cinc punts el fanalet vermell del descens. Davant d’aquest context, la dinàmica comunicativa també ha canviat en comparació a les primeres jornades, quan l’equip va arribar a dormir en la sisena posició, en llocs de play-off.


«Aquestes últimes setmanes sí que hi ha hagut alguna xerrada més, per intentar aixecar l’ànim», va confirmar Molina, mentre afegia que «som un grup molt jove i no tots en l’equip han pogut viure experiències com aquestes, d’assolir resultats o una ratxa negativa tan llarga». Per al madrileny, ara és moment «d’estar més junts que mai, i això és el que farà que sortim d’aquesta situació».


L’altre gran dubte que pot tenir, sobretot, l’aficionat fa referència al què. Els tricolor exposen un joc dominant, agressiu, vistós, però que s’ha vist molt castigat per resultats mínims, amb gols en contra sobretot en els últims minuts de partit. «És cert que hi ha petits detalls que ens estan penalitzant més que altres vegades, sobretot defensivament», va assenyalar el migcampista, que va recalcar el fet d’estar «una mica més concentrats en defensa, ja que en atac fem moltíssimes coses i això demana més exigència en l’àmbit defensiu».


Compartint també part del discurs del seu entrenador, Molina va comentar que «moltes vegades el futbol està sent una mica cruel, perquè hi ha hagut partits que ens mereixem la victòria, sobretot aquí a casa, i finalment se’ns han acabat escapant al final quan pràcticament has estat proposant coses els 90 minuts». El fet de no acabar concretant aquestes ocasions ha acabat castigant els andorrans en una lliga SmartBank on no hi ha rival petit. En el seu pitjor moment, l’FC Andorra haurà de treure tot el que té per fer front a l’equip amb millor dinàmica del campionat avui dia, com és el Llevant UD, que és segon a la taula. 

 

 

L’FC Andorra-Reial Saragossa, el partit més vist de Segona

 

El partit entre l’FC Andorra i el Reial Saragossa va complir tots els requisits necessaris per convertir-se en el duel més seguit pel que fa a la retransmissió televisiva. L’enfrontament, un matx de necessitats, entre un històric com el Saragossa i un dels equips amb el futbol més atractiu de LaLiga SmartBank va comptar amb el cartell perfecte per esdevenir la cita més seguida de la categoria amb un total de 55.000 espectadors.

De fet, després dels 11 partits de la Primera Divisió, i del Tottenham-Manchester City de la Premier League, es va col·locar el duel a l’Estadi Nacional, superant altres com el Burgos-Las Palmas o el Màlaga-Oviedo, també de la categoria de plata, i inclús un dels clàssics de la lliga anglesa com és l’Everton-Arsenal (45.000).

PUBLICITAT
PUBLICITAT