PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú de la capital cedeix cinc locals a entitats socials

Els espais són per a l’ADA, FabLab, Carnet Jove, l’Institut de les Dones i Autea

Per El Periòdic

Els cònsols de la capital amb les entitats dels locals cedits.
Els cònsols de la capital amb les entitats dels locals cedits. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella va lliurar ahir a cinc entitats les claus dels locals que s’han habilitat a l’antiga Seu de la Justícia. Es tracta d’uns despatxos que s’han construït en uns espais comunals i que se cedeixen de manera gratuïta. Els ocupants d’aquests nous espais són l’Associació de Dones d’Andorra (ADA); FabLab Andorra la Vella; Carnet Jove; l’Institut de les Dones  i l’Associació del trastorn de l’espectre de l’autisme d’Andorra (Autea). Des del comú, que ha invertit a habilitar els espais 300.000 euros, es valora que gràcies a aquesta nova ubicació les entitats puguin tenir una major visibilitat.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que el projecte «ha anat evolucionant», ja que inicialment es va pensar a fer-hi un espai intergeneracional, una idea que amb la pandèmia va quedar paralitzada i que finalment s’ha plasmat com un espai per a entitats. De fet, va manifestar que es dona «resposta» a les necessitats de les entitats. En aquest sentit, va puntualitzar que per fer la tria s’ha tingut en compte aquelles que han de tenir «un contacte directe» amb els usuaris. La cònsol major va detallar que pel que fa al Carnet Jove, ocupava uns locals a la Llacuna (on hi ha altres espais d’entitats) però que no tenia «la visibilitat que entenc que ha de tenir» i ara creu que precisament podrà fer arribar la feina que fa als joves amb més facilitat. Pel que fa a l’ADA va subratllar que sigui una entitat que «fa molts anys que funciona» i que dones que necessiten una certa «confidencialitat (com ha manifestat la seva presidenta, Mònica Codina), tinguin un accés independent des del carrer. Quant a l’Institut de les Dones, Marsol es va mostrar «encantada de col·laborar» amb l’organisme recentment creat i que necessitava un local. Quant a Autea, va apuntar que tindrà uns espais que compartirà amb altres entitats, ja que es tracta d’associacions que no han d’estar tan presents als locals. Pel que fa a FabLab Andorra la Vella, la cònsol major va indicar que fa temps que treballen amb ells i va valorar que vulguin fer una feina d’apropar la tecnologia tant als infants com als emprenedors i altres persones que vulguin formar-se en les noves tecnologies.

Des de les entitats es va mostrar agraïdes per poder comptar amb aquests locals i, per exemple des de l’ADA van exposar que tenien un espai cedit pel Comú d’Escaldes-Engordany des de fa uns anys, però que volien tenir un despatx «més cèntric i que pugui donar a les dones un accés més fàcil», ja que les actuals instal·lacions «no facilitaven» que algunes hi acudissin a l’entitat. De fet, Codina creu que la nova ubicació pot potenciar que el punt d’informació a la dona amb què compten tingui més usuàries, una xifra que actualment es troba en el centenar per any.

I des de l’Institut de les Dones la secretària general, Montserrat Ronchera, va eplicar que a causa del pressupost ajustat que tenen buscaven un local que no els costés gaire o fos gratuït i va agrair la disponibilitat del comú. De fet, va dir que Marsol ha estat «excepcionalment eficient» perquè en 24 hores se’ls va comunicar que podrien disposar d’aquests espais.

Des d’Autea van subratllar que podran atendre cada vegada més famílies. I, finalment, des de FabLab van posar en relleu que volen «compartir les tecnologies» amb els infants i també amb les empreses.

Tots els locals compten amb accessos independents i a les instal·lacions hi ha també dues sales de reunions i espais de serveis, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT