PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recursos digitals per a la consciència ambiental a l’aula

Durant el 2022 s’han fet 266 sessions a més de 6.000 usuaris

Per El Periòdic

Un dels panells informatius instal·lats a la vall del Madriu-Perafita-Claror.
Un dels panells informatius instal·lats a la vall del Madriu-Perafita-Claror. | ARXIU ANA

Andorra Sostenible, punt de divulgació i conscienciació prop de la ciutadania, les escoles i les empreses dels projectes que impulsa el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha fet un balanç molt positiu de les diverses activitats i iniciatives impulsades durant el 2022. Així, Andorra Sostenible es consolida com a organisme referent en l’educació ambiental a les escoles. L’entitat ha assolit durant el 2022 la xifra total absoluta de prop de 20.000 usuaris que han utilitzat material o han participat en tallers organitzats per Andorra Sostenible. Aquesta dada suposa la xifra més alta mai assolida, amb un increment del 26% respecte a l’any passat. Aquestes xifres es relacionen directament amb la consolidació com a referents de l’educació ambiental a les escoles i a l’augment en la producció i l’ús dels diversos recursos digitals. De la xifra global, el 89% (17.685 usuaris) s’encabeixen dins del programa pedagògic d’Andorra Sostenible, mentre que 1.454 usuaris equivalen a activitats que el centre dinamitza amb motiu dels dies mundials del calendari de sostenibilitat. El 3,8% són les consultes i sol·licituds de materials que es reben al centre.

Els tallers amb educador a escoles continua sent la principal línia d’acció d’Andorra Sostenible. Aquest any 2022 s’han fet 266 sessions arribant a un total de 6.044 usuaris. A les visites guiades a instal·lacions ambientals han acudit 314 usuaris. 1.582 alumnes han gaudit dels recursos educatius en préstec i 9.898 dels recursos educatius digitals disponibles al web. El nombre d’usuaris que han fet servir els diferents recursos en préstec ha crescut per l’augment en la producció d’aquests recursos i perquè s’han creat amb eines que permeten fer un millor recompte d’usuaris.

A més, una de les novetats d’aquest any ha estat la creació de petits grups de treball en què diverses escoles dels diferents sistemes educatius, han treballat al voltant d’un mateix tema i així han compartit neguits, inquietuds i experiències, de manera que s’han ajudat els uns als altres.

Més enllà d’aquestes xifres, cal destacar que un cop assolida l’adhesió del 100% de les escoles públiques del país al Programa Escola Verda, l’any passat es va fer un pas més endavant amb l’aprovació de l’Estratègia Nacional d’Educació Ambiental per la sostenibilitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT