PUBLICITAT

Andorra la Vella

Epicentre de l'esquí mundial

Grandvalira presenta oficialment l’esdeveniment de les finals de la Copa del Món del pròxim 13 de març

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Cornella, Camp, Espot, Toussaint i Hidalgo durant la presentació oficial de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí.
D’esquerra a dreta: Cornella, Camp, Espot, Toussaint i Hidalgo durant la presentació oficial de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí. | Ruben Calvo

Andorra tornarà a convertir-se en el centre d’atenció de l’escena mediàtica mundial de l’esquí alpí al llarg d’una setmana, amb la celebració de les finals de la Copa del Món. Per segona vegada en la seva història, el país acollirà la gran cita, l’esdeveniment d’aquest esport més important després d’uns Jocs Olímpics i uns Campionats del Món. Del 13 al 19 de març, els millors 25 corredors i corredores del planeta competiran als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira en les disciplines de descens, supergegant, eslàlom i eslàlom gegant. L’organització compta així amb 33 dies per deixar-ho tot enllestit, i segons va explicar ahir el director general del Comitè Organitzador, David Hidalgo, «els preparatius de les dues pistes de competició avancen a bon ritme, i el 3 de març se sotmetran a l’snow control de la FIS».


A l’acte de presentació també van estar presents el cap de Govern, Xavier Espot, en qualitat de president d’honor del Comitè Organitzador; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp; el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella; i el vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Patrick Toussaint. Espot va assenyalar que «Andorra ha demostrat que és un país de primera, i hem experimentat una evolució lògica i gratificant al llarg dels anys», mentre que Camp va complementar aquestes paraules i va afegir que «tenim una espineta clavada del 2027, però també una il·lusió innata de ser seu dels Campionats del Món del 2029».


Per la seva part, Cornella va assenyalar que «després de l’èxit de la Copa d’Europa del 2019, hem de seguir demostrant que som un petit país amb grans capacitats». Finalment, Toussaint, que també va ser escollit membre del comitè de la FIS l’any passat, va recalcar que «comptem amb dos corredors andorrans dins del circuit de Copa del Món, un aspecte que mai haguéssim imaginat».


En l’àmbit purament esportiu, es preveu que la competició concentri a una norantena d’esquiadors, sumant els corredors i corredores de cada disciplina. Tanmateix, l’organització espera rebre unes 600 persones de la família esportiva, i contempla igualar la xifra d’assistents del 2019 amb un total de 25.000 espectadors. 

 

 

La presència de Verdú

 

L’esquiador andorrà Joan Verdú es troba a les portes de classificar-se per a aquestes finals, a casa, i quan falten només tres gegants puntuables, el de la FAE es troba en la 22a posició de la general, sent els 25 primers els que podran gaudir de la cita a Soldeu El Tarter. La participació de Verdú en la cita internacional seria tota una declaració d’intencions de cara a esdevenir seu dels Campionats Mundials del pròxim 2029.


D’altra banda, la nord-americana Mikaela Shiffrin arriba amb el millor palmarès de tots els temps, ben a prop de superar aquesta temporada a l’esquiador que ostenta més victòries del gran circ blanc i amb possibilitat de celebrar la fita al Principat. 

 

 

Les reserves d’entrades se situen al voltant del 15%

 

Els aficionats al gran circ blanc esperen amb ganes la cita de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí a Soldeu El Tarter, per la qual queda poc més d’un mes. Fins al moment, i segons va declarar ahir Hidalgo, s’han venut «al voltant del 15% de les entrades per al cap de setmana, i una mica menys pel que fa als dies entre setmana, tenint en compte que la campanya forta la llançarem quan queden un parell de setmanes».

La variació principal respecte l’any 2019 pel que fa a l’afluència del públic estarà en l’ampliació de les graderies, que passaran de les 1.500 a les 2.000 localitats, sense poder donar cabuda «a les 6.000 o 8.000 persones que vindran el cap de setmana perquè no tenim espai».

PUBLICITAT
PUBLICITAT