PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cande Moreno i Joan Verdú marxen als Campionats del Món de Courchevel

La FAE es guarda una última plaça en la disciplina d’eslàlom que lluitaran Rius i Esteve

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Pintat, Gallego, Vidos i Verdú, ahir.
D’esquerra a dreta: Pintat, Gallego, Vidos i Verdú, ahir. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va donar a conèixer ahir els representants andorrans que prendran part en els pròxims Campionats del Món d’esquí alpí de Courchevel-Meribel. Cande Moreno i Joan Verdú tenen confirmada la seva participació, i així es va confirmar en la presentació a la qual van assistir el director de la secció d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, l’esquiador Joan Verdú i la responsable de Comunicació Corporativa de Crèdit Andorrà, Pepa Gallego. 


A aquesta cita (6 al 19 de febrer), Moreno correrà la combinada, el supergegant i el descens, mentre que Joan Verdú competirà al paral·lel i al gegant. El primer dia de competició a Courchevel-Meribel arrencarà amb la combinada femenina, i això serà el dilluns 6 de febrer (11.00 hores supergegant i 14.00 hores eslàlom.

 

La setmana serà intensa per a Moreno, que continuarà el dimarts 7 amb el primer entrenament de descens. També en tindrà sessió de preparació de descens el dijous 9 i el divendres 10. Abans, però, tindrà una cita important, el dimecres 8 de febrer, el supergegant. La cursa de descens, per tant, es reserva per al dissabte 11 de febrer.

 

A partir de la setmana següent entrarà en acció Verdú, el dia 14 amb les qualificacions del paral·lel i la cursa el dia 15. El final de la setmana inclourà el gegant masculí, amb el dia 17, mentre finalment també està previst per a l’eslàlom masculí, que encara no té assignat representant andorrà, i el lloc se’l jugaran Àlex Rius i Àxel Esteve depenent dels resultats de les pròximes curses. En tot cas, les qualis de l’eslàlom seran el dissabte 18, i la cursa el diumenge 19, últim dia de competició d’aquests Campionats del Món 2023.


«És una cita important. Estem entrenant en molt bones condicions, i tinc el dorsal i les capacitats per anar i donar el 100%», va dir Verdú. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT