PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol seguir amb la ratxa davant l’Albacete

Els de Natxo Lezkano busquen el lideratge en solitari a casa davant l’afició

Per David Sansaloni

Speight durant l’últim partit al Poliesportiu contra el TAU Castelló.
Speight durant l’últim partit al Poliesportiu contra el TAU Castelló. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc torna al Poliesportiu per tercer cap de setmana consecutiu, en aquest cas per enfrontar demà (a partir de les 18.30 hores) el Bueno Arenas Albacete Basket amb l’objectiu clar de posar més pressió si cap al Zunder Palència fins a poder arrabassar-li el lideratge i encapçalar en solitari aquesta LEB Or.


Els jugadors de Natxo Lezkano no tindran gaire temps per recuperar forces després del viatge a Cantàbria el passat dimecres, en el qual van obtenir una nova victòria, la 17a de la temporada, davant el Grupo Alega Cantàbria per 62-80. El triomf allarga la ratxa tricolor, amb quatre partits consecutius sense conèixer la derrota i establint un ritme que només ha pogut seguir el Movistar Estudiantes, també amb quatre victòries consecutives.


Al davant, el conjunt del Principat tindrà un equip recentment ascendit de la LEB Plata com és l’Albacete, que es col·loca 15è a la classificació amb cinc victòries i 14 derrotes, però que va donar la sorpresa el passat dimarts en vèncer l’HLA Alacant (7è classificat) a casa per 72-65. Tal com va avisar Lezkano, les sorpreses s’estan produint amb més intensitat en aquesta segona volta, i qualsevol equip pot guanyar un altre, tot i que les posicions a la taula siguin ben diferents. L’ampli resultat recollit a l’anada, quan el MoraBanc va passar per sobre l’Albacete en la tercera jornada (63-93) res té a veure amb el context actual.


El pas endavant que han fet, especialment, dos jugadors de l’Albacete, com són Iván Aurrecoechea i Remu Raitanen, han servit per donar un plus de qualitat al seu equip, i poder així planta cara a altres conjunts amb més experiència a la categoria. Compartint posició, tant l’aler pivot espanyol com el finlandès han anat de bracet, sent els màxims anotadors de l’equip amb 212 i 223 punts en total, respectivament, així com també consolidant-se líders en valoració general.


Pel que fa als tricolor, l’augment del protagonisme d’homes com Nacho Llovet i Felipe Dos Anjos ha permès el MoraBanc optar per un altre estil de joc, més físic i directe, davant la manca d’efectivitat que estan tenint noms com Chris Czerapowicz, Johnny Dee o Mihajlo Andric. L’objectiu principal continua sent guanyar la lliga i ascendir directament a l’ACB, i tal com avisa Lezkano, s’haurà de lluitar cada matx fins al final, sense grans desconnexions. 

 

Les claus

 

  • Intensitat: Els partits estan decidint-se, majoritàriament, en l’últim quart, i s’haurà de mantenir la intensitat durant 40 minuts.

 

  • Estil: El MoraBanc estava recorrent a l’anotació exterior. Davant la manca d’efectivitat, caldrà fer ús d’un joc més físic i directe.

 

  • Desconnexions: És clar que en algun moment del duel hi haurà desconnexions, però la durada d’aquestes serà clau en el resultat final.

 

  • Pressió: La pressió la té actualment el Zunder Palència. Continuar guanyant és el camí per assegurar el lideratge en solitari.
PUBLICITAT
PUBLICITAT