PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duel de necessitats

L’FC Andorra es veu amb el Reial Saragossa a l’Estadi Nacional amb el desig de tornar a sumar tres punts

Per David Sansaloni

Mollejo i Mármol lluiten una pilota en el partit d’anada, a la Romareda (0-2).
Mollejo i Mármol lluiten una pilota en el partit d’anada, a la Romareda (0-2). | @FCANDORRA

L’FC Andorra es trobarà demà amb una prova de foc al davant, quan torni a disputar una nova jornada de LaLiga SmartBank, la 26a de campionat, davant d’un dels clàssics del futbol espanyol com és el Reial Saragossa, a l’Estadi Nacional (16.15 hores). Els d’Eder Sarabia volen deixar enrere, d’una vegada per totes, la dinàmica negativa que arrosseguen des de fa tres jornades, les quals van acabar amb derrota davant el Burgos (2-1), l’Albacete (0-1) i el Granada (2-0).


Només el record de la victòria a casa (l’última) davant l’Oviedo per 3-1 en la jornada 22 pot servir de base per intentar tornar al camí desitjat, i també per minvar els moments durs que es van viure contra l’Albacete, que van deixar un regust amarg en l’aficionat tricolor. Després d’un mercat d’hivern molt tranquil, l’FC Andorra torna a la competició amb el reforç d’Àlex Valle en el lateral esquerre, el qual podria gaudir dels seus primers minuts davant el Reial Saragossa.


Avui dia, els tricolor són 11ns a la classificació, amb 32 punts, nou victòries, cinc empats i 11 derrotes, a més de registrar 26 gols a favor i 23 en contra. La posició pot arribar a enganyar, i és que per sota, la diferència fins al fanalet vermell és de només sis punts, amb la Ponferradina marcant la línia del descens amb 26 punts. D’altra banda, el play-off ja queda una mica més lluny, concretament a nou punts, amb el Granada sent 6è amb 41 punts.


És cert que els del Principat han fet una feina, fins al moment, envejable, en tractar-se d’un equip recentment ascendit. Tanmateix, el joc mostrat, amb aquest estil característic, ha fet que rebi elogis per totes les parts. Ara bé, la realitat després d’un mes de desembre per a oblidar (sent el segon pitjor equip de la lliga pel que fa als punts aconseguits, amb només dos de 12), i un gener que no ha anat gaire millor, obliga l’FC Andorra a fer un pas endavant i tornar a ser el conjunt que no només dominava els partits, sinó que a més treia els tres punts.


No ho tindran gens fàcil aquesta jornada, i és que al davant tindran al Reial Saragossa, que es troba en una situació similar. Mostrant-se molt irregulars al llarg de la temporada, l’equip ara dirigit per Fran Escribá (que va arribar el passat novembre en substitució de Juan Carlos Carcedo) es col·loca 17è amb 30 punts, a només dos de l’FC Andorra. Els maños registren set victòries, nou empats i nou derrotes en 25 partits, amb 21 gols a favor i 22 en contra. El més positiu per als interessos tricolor és que lluny de la Romareda, el Reial Saragossa només ha guanyat en tres ocasions, empatant en altres tres i cedint en fins a set, amb un total de 10 gols marcats i, d’altra banda, 14 encaixats.


El context s’ha transformat en una lluita de necessitats, i ambdós equips sortiran pels tres punts sense especulacions, en benefici de l’aficionat, que podrà presenciar un duel d’altura. El missatge del tècnic tricolor, Eder Sarabia, ha canviat al mateix temps que la situació ha anat a pitjor, i el basc va deixar clar que s’havia de recuperar el caràcter i la intensitat en el terreny de joc, per tornar a sumar de tres en tres. 

 

 

Atents a... Giuliano Simeone

 

-Perillós: Giuliano Simeone és el principal perill en atac del Reial Saragossa. Ràpid, àgil i vertical. En el partit d’anada ja va ser el més destacat, i a punt va estar de retallar distàncies en el marcador.

-Referència: Ja sigui en una posició més centrada, o bé encarant per algun dels dos extrems, Giuliano és la referència en atac. La defensa tricolor haurà de tenir les seves esquenes ben vigilades.

-Anotador: És el màxim anotador del Reial Saragossa amb sis gols. És el que més vegades busca la porteria rival. Aquesta temporada ha realitzat 20 intents, 11 més que el segon (Mollejo, amb nou).

PUBLICITAT
PUBLICITAT