PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La presó inicia un programa de gestió de les emocions

L’objectiu és reforçar l’adquisició d’habilitats socials dels interns

Per El Periòdic

El Centre Penitenciari.
El Centre Penitenciari. | Arxiu ANA

El Departament d’Institucions Penitenciàries ha impulsat el Programa de tractament psicològic de gestió emocional i autocontrol, destinat als interns del Centre Penitenciari. L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és tractar la gestió emocional i l’autocontrol dels interns, reforçant l’adquisició d’habilitats socials, per tal de reduir el risc de reincidència en actes delictius, segons va informar el Govern a través d’un comunicat.

El programa, que s’està aplicant des de mitjan gener, consta de diferents sessions terapèutiques individuals per avaluar i reforçar el treball grupal, a més d’atendre a les singularitats de cada persona. També s’hi inclouen 10 sessions grupals, dirigides per dos terapeutes. Les sessions individuals es realitzaran amb la periodicitat que cada cas requereixi, i amb continuïtat, indistintament de si s’han finalitzat les sessions grupals o no. El mètode grupal se centra a treballar amb vivències pròpies dels participants i l’intercanvi d’experiències.

El programa, que contempla aspectes com la comunicació assertiva o la gestió de situacions complexes, es duu a terme gràcies al conveni entre el Departament d’Institucions Penitenciàries i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària SAAS. Un acord que permet potenciar l’assistència psicològica a les persones privades de llibertat, per tal de dur a terme una reinserció reparadora. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT