PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els advocats creuen que la justícia «ni ha millorat ni ha empitjorat»

El Col·legi es mostra «satisfet» per l’aprovació de la nova llei

Per Albert Belis

La junta de govern del Col·legi d’Advocats.
La junta de govern del Col·legi d’Advocats. | EL PERIÒDIC

La junta de govern del Col·legi d’Advocats va comparèixer ahir per valorar l’actualitat vinculada al seu sector. Sobre el pla de xoc de la justícia que el Govern ha aprovat durant aquesta legislatura, el col·lectiu va argumentar que «encara és aviat per fer valoracions», ja que l’impacte «no serà immediat», va afirmar el vicedegà, Xavier Sopena. En aquest sentit, «com més aviat es convoquin les noves places, millor per nosaltres, però no podem definir els terminis». Quant a l’estat actual de la justícia, «no tenim dades, però sí que podem dir que la situació ni ha millorat ni ha empitjorat», va assegurar Sopena.

Sobre l’aprovació de la llei aquest dilluns al Consell General que regula l’exercici del col·lectiu i del seu col·legi professional, «estem agraïts als grups parlamentaris per haver-nos escoltat i donat resposta, tot i que hi ha hagut algun canvi respecte a la nostra proposta, però no afecta els neguits principals, així que estem conformes amb el redactat que s’ha aprovat i el fet que s’hagi fet per assentiment és una gran satisfacció», va afirmar la degana de l’ens, Sònia Baixench. «Ara disposem de les eines per poder actuar», va afegir, i va revelar que d’aquí a un any, tal com recull la nova norma, es convocarà l’assemblea general per modificar els estatuts.

Pel que fa a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), que afecta les professions liberals, com la d’advocat, Baixench va comentar que «se’ns ha escoltat» i «se’ns ha dit que després de les eleccions podrem dir la nostra opinió sobre la qüestió», va vaticinar la degana del col·legi. Quant al torn d’ofici, s’ha treballat amb la proposta, però, de la mateixa manera, «fins que no hi hagi un nou executiu no es podrà fer res», va alertar.

Així les coses, després que el col·lectiu fes el crit d’alerta una vegada el Govern va aprovar el projecte de llei de l’exercici de l’advocacia, la junta de govern de l’ens va lamentar que no recollís les seves demandes, sobretot quant al fet d’evitar pràctiques d’intrusisme al sector. Al final, però, la negociació amb els grups parlamentaris del Consell General ha donat com a resultat un text que és vist amb bons ulls pel col·lectiu, tal com van expressar ahir en roda de premsa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT